Henrik Sass gider ikke pressen: - Jeg kan ikke se formålet

Socialdemokratiets gruppeformand orker ikke at forklare sig, når journalister spørger

Henrik Sass Larsen toner rent flag i forhold til pressen. Foto: Jonas Olufson
Henrik Sass Larsen toner rent flag i forhold til pressen. Foto: Jonas Olufson
Følg Politik

Henrik Sass Larsen er notorisk kendt for nærmest aldrig at gide tale med pressen.

Og nu bekræfter Socialdemokratiets gruppeformand, der står nummer to i partiets hakkeorden efter Mette Frederiksen, at han ikke gider besvare journalisters spørgsmål.

- Det er rigtigt, at jeg ikke deltager meget i den politiske nyhedsjournalistik. Jeg har så mange oplevelser af den her slags, at jeg ikke rigtig kan se formålet.

- Når jeg så forklarer, hvad jeg virkelig mener om konventioner, så bliver det kaldt et ’pinligt tilbagetog’. Det betyder, at man ikke kan debattere uden at sikre sig med alle mulige forbehold, og så bliver det en meget kedelig debat, siger Henrik Sass Larsen til Weekendavisen.

Ulejlighed
Tavsheden er senest kommet til udtryk i sagen om hans udtalelser om at 'rode sig ud af' konventionerne. Her har gruppeformanden kun ønsket at udtale sig kort på Facebook og i sit program på TV2 News.

Ikke desto mindre skyder han nu med skarpt mod journaliststanden for ikke at sætte sig ordentligt ind i, hvad han mente med de udtalelser, som kostede ham en reprimande fra partiets formand, Mette Frederiksen.

- Jeg synes også, at alle de journalister, der skarpvinklede historien, skulle have gjort sig den ulejlighed at finde ud af, hvad jeg virkelig mener om sagen, siger han til avisen.

Lyt til mit program
Så sent som i onsdags forsøgte Radio24syv at få et interview med gruppeformanden foran TV2's studier på Teglholmen i København.

Her havde Henrik Sass Larsen muligheden for at forklare sig. Men i stedet valgte han at henvise journalisten til at se Sass Larsens tv-program.

- Det kan du jo lytte til i 'Pind & Sass', der bliver sendt i aften, siger han på en video på radiostationens Facebook-side.

- Vi har ikke aftalt noget interview, så jeg giver ikke noget interview, gør han klart.

Henrik Sass Larsen bliver formentlig landets finansminister, hvis Mette Frederiksen bliver statsminister efter folketingsvalget.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind