Henrik Sass med vild udmelding: Vil afkriminalisere ALLE hårde stoffer

Socialdemokratiets gruppeformand vil lade staten stå for hashhandel og afkriminalisere hårde stoffer. Sådan lyder det i ny bog

Henrik Sass Larsen vil legalisere hashsalg. Hvorfor kommer han med den udmelding, og hvad betyder det for hans politiske karriere? Få svar her. Producer: Martin Lorentsen

Danmarks indsats på narkoområdet har spillet fallit.

Sådan lyder dommen fra Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen.

I en ny bog åbner Sass Larsen for at afkriminalisere alle hårde stoffer samt hash. Derudover skal staten stå for fremtidig hashhandel, mener Henrik Sass Larsen. Det skriver Information, der har interviewet politikeren.

- Alt, hvad vi har gjort de seneste 50 år, har været nytteløst, siger Henrik Sass Larsen til avisen om tankerne, som optræder i bogen 'EXODUS - Vejen frem for centrum-venstre'.

- Der er ikke færre, der bruger eller misbruger stoffer. Ethvert skolebarn ved, hvor man kan købe hash. Det har ikke nyttet andet end, at vi har sendt en masse folk i fængsel, og mængden af ressourcer, samfundet bruger på at bekæmpe det, er eksploderet, lyder det fra Socialdemokratiets stærke mand.

Ifølge Sass vil det føre til et kraftigt fald i kriminaliteten og medføre enorme besparelser for samfundsøkonomien, hvis vi stopper med at straffe brugere af hårde stoffer som kokain, heroin etc. Ifølge Information erkender Henrik Sass Larsen, at den nye kurs vil kunne føre til en stigning i danskernes forbrug af narkotika.

Socialdemokratiets Henrik Sass Larsen har fyret partiets udviklingsfører. Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix Dansk politik Drama i S: Sass fyrer profil som ordfører

Henrik Sass Larsen fortæller i interviewet, at ideen om afkriminalisering af stoffer er opstået, efter han hørte en politibetjent, der er søn til en nær ven, fortælle om indsatsen mod hashhandel på Christiania.

- Den slags er jo ikke ufarligt, og det fik os til at diskutere, om indsatsen overhovedet nytter noget. Det førte os hurtigt videre til spørgsmålet: Er det egentlig moralsk forsvarligt at sætte unge menneskers liv på spil i en kamp, som vi godt ved ikke fører nogen vegne? siger Sass Larsen i interviewet, hvor han understreger, at ideerne om afkriminalisering af stoffer er hans egne - og ikke Socialdemokratiets officielle linje.

Partiet har afvist
Partiet har igen og igen udelukket at legalisere hash. Sidst da Sass selv sad i regering, hvor justitsminister Morten Bødskov afviste Københavns overborgmester, Frank Jensens, anmodning.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Henrik Sass Larsen. Derudover forsøger vi også at få en kommentar fra Socialdemokratiets retsordfører, Morten Bødskov.

447 kommentarer
Vis kommentarer