Henrik Sass storsviner dagblad

Den socialdemokratiske gruppeformand har intet til overs for Politiken. Det har Lars Løkke heller ikke  

Henrik Sass err svært irriteret over Politiken (Foto: POLFOTO)
Henrik Sass err svært irriteret over Politiken (Foto: POLFOTO)

Den socialdemokratiske bulldog Henrik Sass Larsen er gået i kødet på dagbladet Politiken.

Det sker i en klumme på det socialdemokratiske debatmedie PioPio. Han langer specifikt kraftigt ud efter avisens klummeskribent Poul Aarøe Pedersen, som i en klumme mener, at 'Mette F. svigter den socialdemokratiske arv'.

'Hvem er han egentligt denne Poul Aarøe Pedersen, og hvad er hans adkomst til at svine løs på Socialdemokratiet?', spørger Sass lakonisk. 

'Poul Aarøe Pedersen og Politiken står for holdninger, som er altødelæggende for landet og hamrende usolidariske med samfundets dårligst stillede,' fortsætter han, inden uppercutten placeres:

'Arrogance er Poul Aarøe Pedersen så trofast leverandør af. Storbyens selvtilstrækkelige elite, hvis største arbejdsmiljøproblem består i brændte fingre ved at holde på cafe latten, har ingen forståelse for, at nogen bliver slidt ned og under dem ikke et ordentlig seniorliv.'

Bluff
Henrik Sass Larsen - der svinger taktstokken sammen med Mette F. i partiets absolutte top - er kendt for fra tid til anden at gå grassat på aktører i det offentlige Danmark. I maj gik det ud over Alternativet, som han i Jyllands-Posten kaldte 'et bluffnummer'.

- Det er et sted, folk er gået hen, fordi det føles rart lige for tiden, men hvis man virkelig tænker det igennem, er det jo håbløst, uddybede han.

Ofret for Henrik Sass Larsens nyeste verbale lussing er altså Politiken, som Socialdemokraternes ledelse i det hele taget er ret sure på i disse dage.

Årsagen er et interview fra weekenden, hvor formand Mette Frederiksen udtalte sig sådan her om DF:

- Jeg ser et spirende godt samarbejde med Dansk Folkeparti.

Den artikel faldt socialdemokraternes ledelse for brystet, fordi den i deres øjne giver et misvisende billede af, at Mette Frederiksens forhold til Kristian Thulesen Dahls parti.

Overvej jeres ord
Bl.a. derfor udsendte partisekretær Jan Juul Christensen i går et brev til deltagerne på weekendens kongres i Aalborg, hvor han opfordrede medlemmer til at holde deres mund med eventuel kritik af ledelsen tilnærmelser til Dansk Folkeparti.

'Jeg vil derfor gerne opfordre jer til at overveje, om det giver mening at medvirke til historier, der kun vil stå i vejen for vores positive fortællinger forud for og under vores kongres', lyder det i mailen.

S-partisekretær banker MF'ere på plads

Socialdemokraternes anstrengte forhold til Politiken fik sågar PioPio-mediet til at udgive en artikel, hvor de gik i rette med Politikens vinkling af Frederiksen-interviewet.

’De (Politiken, red.) fokuserer ikke på, den del af interviewet, der indeholder den største nyhedsværdi – at Mette Frederiksen afviser et regeringssamarbejde med Dansk Folkeparti. Politiken vælger i stedet at vinkle deres artikel på udtalelser, der stemmer overens med det, Mette Frederiksen tidligere har sagt.’

Hvis du har lyst til at læse mere Henrik Sass-lyrik, så er her et godt eksempel i en klumme om Alternativet fra maj.

 

 

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?