Her er Brians Bugatti-bombe

Ikke meget ’win-win for alle': Brian Mikkelsen vil have millionbesparelse på en Bugatti – men der er ikke en krone at spare på en Volkswagen Up

Der er noget at glæde sig over ved det konservative forslag, hvis man gerne vil købe en Bugatti. Indsat er Brian Mikkelsen Facebook-opdatering fra i sommer (foto: Anthon Unger)
Der er noget at glæde sig over ved det konservative forslag, hvis man gerne vil købe en Bugatti. Indsat er Brian Mikkelsen Facebook-opdatering fra i sommer (foto: Anthon Unger)

Da Brian Mikkelsen i sommer vandrede forbi en af de mest eksklusive biler i verden – parkeret i en gade i Paris – følte han trang til at komme med en politisk melding på Facebook.

Til billedet af en Bugatti Veyron skrev den konservative skatteordfører: ’Hvis vi havde lavere, mere fornuftige registreringsafgifter i Danmark, så ville flere f.eks. købe en Bugatti’.

’Det vil være win-win for alle’, konstaterede Mikkelsen videre.

Op til jul er Brian Mikkelsen og De Konservative så kommet med deres bud på et nyt system for registreringsafgiften.

Og helt i tråd med Brian Mikkelsens ånd er der en kæmpe besparelse at hente på netop en Bugatti Veyron, hvis partiet får magt, som det har agt.

7,5 mio. at spare
Konkret vil man kunne spare omkring 7,5 millioner kroner på en Bugatti til en grundpris på 10 millioner kroner. Det vil sige, at den nævnte Bugatti-model vil koste 20,5 mio. kroner med det konservative forslag. I dag skal man af med ca. 28 mio. kroner.

Til gengæld er der umiddelbart ikke meget ’win-win for alle’ over det konservative forslag.

Således vil der ikke være en krone at spare på en af de mest populære biler herhjemme – den i forhold til Bugatti’en noget mere ordinære Volkswagen Up.

Lidt af en julegave
På den baggrund mener Socialdemokraternes skatteordfører, Astrid Krag, at det klinger noget hult, at det konservative forslag skulle være ’win-win for alle’:

– Det er lidt af en julegave, de Konservative rykker ud med til de allerrigeste danskere. Der er ikke mange familier, der får glæde af det her. Det er et forslag, hvor de Konservative toner fuldstændig rent flag med, at det ikke gavner almindelige danskere, men de rigeste.

– Registreringsafgifterne er ret høje i dag. Kunne det ikke være en idé at sætte dem ned?

– Regeringen har allerede nedsat et udvalg, der kigger på en omlægning af registreringsafgifterne. Det kan sagtens være fornuftigt at indrette registreringsafgifterne anderledes, så de biler, der er miljøvenlige, bliver billigere, mens de store benzinslugere ikke er de billige at køre i, siger Astrid Krag.

Den konservative pressetjeneste oplyser, at Brian Mikkelsen er ude at rejse, så han har ikke mulighed for at give kommentar. Pressetjenesten gør desuden opmærksom på, at De Konservative også foreslår, at afgiften på sigt skal beregnes ud fra vægt og CO2-udledning - hvilket vil ramme Bugattien meget hårdt.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby