Annonce:
Annonce:

Her er de nye skilsmisse-regler

Det skal være slut med at blive skilt over nettet og skændes om samvær med børn i Statsforvaltningen. Det er blevet besluttet i en ny aftale indgået af samtlige partier i Folketinget

Annonce:
Følg Politik

Fra 1. april 2019 vil det blive obligatorisk med en separationsperiode på tre måneder for ægtepar, der har børn sammen. Det er et af punkterne i den nye skilsmisselov, der blev præsenteret i dag. Ægtepar uden børn vil stadig kunne blive skilt med det samme.

Før 2013 skulle forældre være separeret i seks måneder, før de kunne blive skilt. Denne regel blev ophævet tilbage i 2013, hvor man indførte muligheden for at blive skilt på nettet ved hjælp af NemID og 420 kroner. Dette var gældende for alle ægtepar, uanset om de havde børn sammen eller ej.

Statsforvaltningen afskaffes
Systemet med statsforvaltningen bliver afskaffet, så forældre, der kæmper om deres børn, ikke får trukket deres sager i langdrag.

Annonce:

Sådan som reglerne er nu, kan sager om børn blive behandlet både i byretten og statsforvaltningen. Dette kan betyde, at børn kommer i klemme i retssystemet.

Fremover skal der indføres familieretshuse, der vil varetage behandlinger af skilsmissesager fremfor statsforvaltningen. Dette giver én indgang til skilsmissesystemet, hvilket sikrer en hurtigere og mere smidig sagsbehandling.

Bliver sagerne komplekse og konfliktfyldte, vil de overgå til familieretten, der vil blive en enhed under byretten. Her vil sager, hvor den ene forældre ikke vil efterleve myndighedernes afgørelse om for eksempel samvær, eller hvor der er anklager om vold, blive behandlet.

Klager over afgørelser fra familieretshuset, og sager der ikke kan afgøres i den nye instans, vil blive ført videre i familieretten.

Mor troede hun var smart og skiftede datters adresse: Endte med selv at blive snydt

Annonce:

Fokus på børnene
Det er i dag muligt for forældre, der ligger i skilsmisse, at få rådgivning af det offentlige. Det er hovedsagligt i skilsmissesager, hvor børnene er et stridspunkt mellem mor og far. Den nuværende rådgivning fokuserer på at få forældrene til at enes, hvilket har været genstand for kritik.

Nu bliver der oprettet en særlig børneenhed, hvor der skal komme mere fokus på børnene. Her bliver fagpersoner involveret i skilsmissesager, hvor de skal sikre, at der bliver taget hånd om børnene og deres interesser i forbindelse med, at mor og far skal skilles.

Forældre på lige fod
Sådan som reglerne er i dag, er det som regel moderen, der får tildelt den offentlige børnecheck efter en skilsmisse. Sådan vil det ikke nødvendigvis være fremover, hvor et nyt system skal sikre, at forældre får ens rettigheder.

Fremover vil forældre med fælles forældremyndighed kunne modtage halvdelen af børnechecken hver. Hvis forældrene kan blive enige, vil de også kunne dele barnets bopæl imellem sig.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: