Annonce:
Annonce:

Her er Elite-Ingers fede salon: Pumpet med skattekroner

Guld-huset på Christianshavn: Inger Støjberg har udnyttet et vindue til at score over en million kroner i særlig skattefri folketingsboligstøtte til renter og gas. Til en privat bolig i et af de dyreste kvarterer på det københavnske boligmarked

Annonce:
Følg Politik

Hun står til at brage tilbage i Folketinget ved folketingsvalget, efter hun i flere måneder har buldret mod de 'fine københavnske saloner.'

Men nu kan Ekstra Bladet afsløre, at Inger Støjberg (DD) i årevis har haft sin helt egen private salon i et af Københavns dyreste kvarterer.

Og den er tilmed pumpet op med et gyldent bidrag fra Folketinget. Skattefrit.

Noget Inger Støjberg har fået udbetalt, fordi hun for år tilbage udnyttede et vindue til at købe egen lejlighed og dermed få adgang til en lukrativ boligordning, der i dag er lukket.

Mere end halvdelen
Støjberg har således over knap 12 år fået betalt omkring halvdelen af købsprisen på sin eksklusive christianshavner-lejlighed. Det er sket ved månedlige udbetalinger af Folketingets boliggodtgørelse og dobbelt husførelse.

Artiklen fortsætter ...

Det er i dette område midt på Christianshavn, Inger Støjberg i 12 år har haft ekstra bolig i beskyttet kulturarv med folketingskroner i ryggen. Foto: Tariq Mikkel Khan
Det er i dette område midt på Christianshavn, Inger Støjberg i 12 år har haft ekstra bolig i beskyttet kulturarv med folketingskroner i ryggen. Foto: Tariq Mikkel Khan

Annonce:

Støjbergs københavnerloge: Her er Danmarks lukkede magtcirkler

Folketinget har mellem maj 2010 og frem til april i år - tre måneder efter Støjberg blev dømt af rigsretten og ekskluderet af Folketinget - betalt op til 1,16 mio. kr. i støtte til lejligheden, viser Ekstra Bladets opgørelse.

Boligfinte
Frem for at flytte ind i Folketingets nyerhvervede medlemslejligheder i 2010, valgte hun i stedet at købe den dengang 2,2 mio. kr. dyre lejlighed lige midt på det fashionable Christianshavn.

Herefter kunne de skattefrie tilskudskroner fra den særlige folketingsboligstøtte flyde ind på Støjbergs konto via den lukrative boligfinte.

Fra den lækre lejlighed kunne hun slentre ind til Folketinget samt 'de fine saloner' i sin VL-gruppe på Skt. Annæ Plads, som Ekstra Bladet i august kunne afsløre, at hun var medlem af.

Annonce:

Tilskuddene til Støjberg kunne efter købet fortsætte i årevis, fordi hun er på den såkaldt 'gamle ordning' for folketingsmedlemmers boliggodtgørelse.

Her kan MF'ere, der var valgt ind før 2011, modtage støtte til både leje- og ejerlejligheder på op til 119.173 kr. hvert år (2022-niveau). Heraf er de 34.050 helt dokumentationsfri. De resterende 85.123 bliver udbetalt som boliggodtgørelse for alt fra gas til renteudgifter.

Fik betalt gas og grundskyld

Det var ikke, hvad som helst, Inger Støjberg kunne få tilskud til, da hun var folketingsmedlem. Folketinget hjalp nemlig både med at betale politikerens skat og hendes el- og varmeudgifter op til en grænse på op til 85.123 årligt (2022-sats). Dertil kommer tilskuddet til dobbelt husførelse, som ligger på 34.050 kr. (2022-sats).

 • Ejendomsværdiskat
 • Grundskyld
 • Bidrag til fællesudgifter
 • Varme
 • El
 • Gas
 • Vand
 • Fællesantenneafgift
 • Renter i henhold til sælgerpantebreve på normale vilkår
 • Renter af lån i realkreditinstitut, der er optaget eller optages i forbindelse med erhvervelsen af boligen
 • Eventuelle renter af anden tinglyst gæld efter godkendelse af Folketingets formand

Opdatering: Inger Støjbergs lejlighed ligger i en fredet ejendom, hvorfor der ikke betales grundskyld. Boliggodtgørelsens størrelse i Støjbergs tilfælde er dog ikke påvirket af dette, da politikeren ifm. denne artikel har bekræftet over for Ekstra Bladet, at hun ikke har frasagt sig beløb fra den boliggodtgørelse, som MF'ere er berettiget til, og dermed har fået maksimal udbetaling.

kilde: Retsinformation

Lukkede hullet
Det var i april 2010, at Støjberg entrerede det københavnske boligmarked og dermed drog nytte af de lukrative tilskud via en fordelagtig mulighed for folketingsmedlemmer valgt ind før 2011

Folketinget besluttede nemlig allerede i 2009 at købe ejendomme i København, hvor folketingspolitikere valgt ind i Vestdanmark kan bo, mens de passer deres politiske arbejde. Samtidig droppede man den gamle boligordning, hvor MF'ere kan få dækket alt fra gas og el til grundskyld og renteudgifter i deres egne boliger.

Artiklen fortsætter...

Der er skønt i nabolaget ved Ingers private salon. Foto: Tariq Mikkel Khan
Der er skønt i nabolaget ved Ingers private salon. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Annonce:

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger skabte lovændringen øget fokus hos flere af de daværende jyske MF'ere, som øjnede muligheden for at komme på den 'gamle ordning'.

Folketingets beslutning om at købe lejligheder til MF'erne blev i sin tid taget efter stor debat om det skattefrie tilskud til provinspolitikerne. Flere politikere gjorde nemlig en ekstra god handel ved at udnytte tilskuddet til at købe billige lejligheder – som Støjberg – under finanskrisen i slutningen af 00'erne for at sælge, når markedet toppede.

Særligt privilegium
Og Støjberg skrev sig ind i den lille gruppe særligt privilegerede folketingsmedlemmer.

Det fremgår nemlig af lovændringen, at 'medlemmer, der før lovens ikrafttræden modtager godtgørelse for boligudgifter (...) kan fortsætte hermed i henhold til de hidtil gældende regler'.

Kattelemmen i loven er uden udløbsdato og er i Inger Støjbergs tilfælde - ifølge hendes egne svar til Ekstra Bladet - fortsat, indtil hun mistede retten til tilskuddene tre måneder efter hendes eksklusion fra Folketinget.

Annonce:

Var Inger Støjberg derimod flyttet ind i en af Folketingets gratis lejligheder, havde hun ifølge loven mistet retten til det gyldne bidrag fra Folketinget.

År for år: Så meget har hun scoret

Siden købet i 2010 er Inger Støjbergs christianshavner-lejlighed eksploderet i værdi.

Støjberg fortæller, at hun ikke har frasagt sig støtte-kroner og har dermed scoret politiker-boligstøtte i alle årene uden svigt. Her er beløbene, som hun år for år har kunnet få udbetalt:

 • 2010: 90.313 kr.
 • 2011: 96.811 kr.
 • 2012: 96.811 kr.
 • 2013: 101.203 kr.
 • 2014: 102.513 kr.
 • 2015: 104.318 kr.
 • 2016: 104.535 kr.
 • 2017: 105.978 kr.
 • 2018: 106.717 kr.
 • 2019: 107.984 kr.
 • 2020: 109.566 kr.
 • 2021: 112.945 kr.
 • 2022 (jan, feb, marts): 29.793 kr.

----

 • I alt: 1.161.503 kr.

kilde: Finanslovene 2010-2022 og Lov om valg til Folketinget

 

 

Nye sider af Støjberg: De var fjender

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Har ikke frasagt sig en krone

Inger Støjberg. Foto: Henning Hjorth
Inger Støjberg. Foto: Henning Hjorth
 

Ekstra Bladet har forsøgt at få et interview med Inger Støjberg. Men Danmarksdemokraternes formand har valgt at sende skriftlige svar, hvor hun forsvarer, at hun i knap 12 år har kunnet modtage Folketings-boligstøtte til sin lejlighed i København:

Ekstra Bladet har forelagt opgørelsen af Inger Støjbergs guldrandede folketingsboligstøtte for hende. På spørgsmålet, om hun på noget tidspunkt siden 2010 aktivt har frasagt sig boliggodtgørelse og dobbelt husførelse frem til tidspunktet, hvor hendes berettigelse udløb, lyder svaret fra Inger Støjberg kort og godt:

- Nej.

- Hvad er din kommentar til, at du af statskassen har fået så stor en del af din ejerbolig betalt over en 11-12-årig periode?

Annonce:

- I glemmer i jeres regnestykke at have med, at jeg jo i tyve år som folketingsmedlem har haft udgifter til to boliger, fordi jeg bor i Jylland og har arbejdet på Christiansborg. Det er jo derfor, der er kompensation, fordi man i sagens natur har større boligudgifter, når man har to boliger i stedet for en.

Danmarksdemokraternes kandidat i København, Claus Gisselmann Olsen, har sagt i Berlingske, at boligmassen i København skal gøres større med boliger til ’helt almindelige mennesker.' Samtidig kan hendes folketingsstøttede ejerbolig være over syv mio. kr. værd.

Ekstra Bladet har spurgt Støjberg, om der dermed er tale om en bolig til ’helt almindelige mennesker’?

Annonce:

- Hvis Ekstra Bladet vitterligt mener, at min lejlighed er mere end syv mio. kr. værd, så vil jeg tilbyde Ekstra Bladet at købe min lejlighed for syv mio. kr. i dag. Så hvis I tror på jeres egen historie, så kan I jo lave en god handel. Claus Gisselmann har fuldstændig ret i, at der skal være boliger til helt almindelige mennesker, og det gælder både i København og i resten af landet. Jeg kan ikke rigtig se, hvordan Folketingets i øvrigt ændrede regler om tilskud til bolig for jyske folketingsmedlemmer skulle være i konflikt med det ønske.

Sådan får Inger fat i politiker-millioner

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Steget voldsomt i pris

Støjberg købte i 2010 christianshavnerperlen på 67 kvm for 2,2 mio. kr. svarende til en kvadratmeterpris på knap 33.000 kr..

Tilfældigvis har en af Støjbergs naboer denne sommer sat sin en lejlighed til salg med en kvadratmeterpris på svimlende 109.000 kr. Det vil betyde en salgspris på ca. 7,3 mio. kr. for Inger Støjbergs lejlighed, skulle hun sætte den til salg i dag.

Generelt ligger de nuværende udbudspriser pr. kvadratmeter i Støjbergs kvarter på mellem 65.000 og 100.000 kr.

 

Altså mere end en tredobling af værdien på blot 12 år - eller ca. 425.000 skattefrie kroner hvert år for at have til huse i Indre By.

Det fede liv på Borgen: Se deres vilde fryns

Annonce:

Fin kulturarv
Historien bag Inger Støjbergs lækre christianshavnerlejlighed strækker sig helt tilbage til 1623, hvor det i årene frem til 1635 blev opført i renæssancestil af Johan Post.

I 1664 erhvervede Joachim Irgens grunden. Han var tidligere kammertjener hos Kong Christian 4. og havde skabt det økonomiske grundlag for erhvervelsen, dels som forpagter af norske bjergværker, dels ved ægteskab med en velhavende hollandsk kvinde.

Siden har ejendommen været ejet af skiftende stadselige personer og organisationer; herunder 'Krigsministeriet', Joachim Irgens enke, Cornelia Bichet, købmand Emanuel de Texeira samt kasserer ved Zahlkammeret Henrik Ochsen og hans arvinger.

I 1977 blev ejendommen opkøbt af en malermester og nænsomt istandsat til ejerlejligheder.

Politikernes fede boligordning

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: