Her er Ellemanns støtter

Efter Lars Løkkes afgang som formand for Venstre har en række medlemmer af partiet delt deres støtte til Jakob Ellemann-Jensen som ny formand på det sociale medie Twitter

Til mødet i Venstres forretningsudvalg 31. august flygtede Lars Løkke Rasmussen ud af bagdøren. Foto: Ernst van Norde
Til mødet i Venstres forretningsudvalg 31. august flygtede Lars Løkke Rasmussen ud af bagdøren. Foto: Ernst van Norde
Følg Politik

Lørdag trak Lars Løkke Rasmussen sig fra sin post som formand for Venstre efter en tumultarisk tid, hvor flere og flere partifæller meldte ud, at de ønskede hans afgang. Også Kristian Jensen trak sig fra sin post som næstformand.

På Facebook og Twitter annoncerede den forhenværende statsminister, at han trak sig som formand, fordi det er 'vigtigt at holde fast i sin selvrespekt'.

Løkke trækker sig

Nu skal der vælges en ny formand for partiet, og der er allerede mange, som peger på Jakob Ellemann-Jensen.

'Har været svært'
Selv har Jakob Ellemann endnu ikke kommenteret på, om han har tænkt sig at stille op til posten som formand for Venstre. Ved Venstres hovedbestyrelsesmøde udtalte Ellemann, at det har været en svær tid.

- Det har været svært for os alle sammen. Der er truffet nogle beslutninger fra det møde fra vores formand og næstformand. Lars Løkke Rasmussen, som har været Venstres formand i ti år, som har stået i spidsen for en forbedring af det her land, sagde Ellemann.

Bertel Haarder giver Løkke kniven

Ellemann som formand
Nogle medlemmer af Venstre mener dog ikke, der er noget at tænke over. Allerede en time efter, at Lars Løkke trak sig fra posten, viste folketingsmedlem Jacob Jensen (V) sin støtte til Jakob Ellemann som ny formand på Twitter. Han kan 'samle partiet', mener Jensen.

Også partifællen Martin Geertsen (V) ønsker Ellemann som formand. 'Nu skal vi alle selvfølgelig ha’ tid til at komme os. Men håber og tror, at vi kan samles om @JakobEllemann som ny høvding i Venstre,' skriver han på Twitter.

Michael Aastrup var heller ikke kort tid om at gøre sin støtte til Ellemann officiel. 'Vi bliver nødt til at se fremad', mener han.

Efter exit: Løkke bryder tavsheden

'Ny høvding'
Også tidligere folketingsmedlem og justitsminister for Venstre Søren Pind synes, at Jakob Ellemann er det rigtige valg.

Flere andre har også tilkendegivet deres større til Ellemann. Blandt andre folketingsmedlemmerne Marcus Knuth, Anni Mathiesen, Erling Bonnesen og Preben Bang Henriksen.

Ny formand i september
En ny formand og næstformand vil blive valgt til Venstres ekstraordinære landsmøde, som bliver afholdt den 21. september i Herning. Indtil da er Kristian Jensen fungerende formand.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+