Her er Folketingets rejsedronning

Ekstra Bladet har kåret Borgens største Folketingsturist. Her er den noget ukendte vinder

Folketingets 179 medlemmer til sammen har brugt 25.175.979 fordelt på 314 såkaldte udvalgsrejser. Foto: Polfoto: Jens Dresling.
Folketingets 179 medlemmer til sammen har brugt 25.175.979 fordelt på 314 såkaldte udvalgsrejser. Foto: Polfoto: Jens Dresling.

Socialdemokraternes Karin Gaardsted er næppe et ansigt, der får danskerne til at tænke på Folketinget.

Men det hænger måske sammen med, at hun har travlt med at rejse rundt i verden. Langt væk fra kontoret på Christiansborg.

Ekstra Bladet har lavet en opgørelse over udvalgsrejser, der viser en oversigt over de dyreste og mest flittige Folketingsturister på Christiansborg siden sidste valg, og her viser det sig, at Folketingets helt store rejsedronning er den 59-årige viborgenser.

Siden sidste valg har hun brugt 520.090 skattekroner fordelt på 36 rejser og 136 dage på at rejse verden rundt for at samle inspiration.

Men hun mener udelukkende, udelukkende at det er et bevis på, at hun passer sit arbejde.

- Er det virkelig rigtigt, at jeg er kåret til rejsedronning? Er det fordi, jeg er så flittig? Jamen, jeg er jo med i mange udvalg, og jeg prøver faktisk på at passe de udvalg, så godt som jeg kan.

- Der kan jo godt være andre, der koncentrerer sig om de udvalg, som de er ordfører for, mens jeg er lidt mere all-round, siger Karin Gaardsted til Ekstra Bladet.

En udvalgsrejser tjener det formål, at folkevalgte politikere kan tage ud i verden for at deltage i konferencer, samle inspiration og pleje internationale netværk, men en lang række medlemmer gør mere brug af rejsegoderne en andre.

Her på Ekstra Bladet kårer vi dig til rejsedronningen. Hvad synes du om det?

- Er det virkelig rigtigt? (Stort grin). Det gør heller ikke noget, det er fint nok.

Udover en kåring af rejsedronningen, viser Ekstra Bladets opgørelse, at Folketingets 179 medlemmer til sammen har brugt 25.175.979 fordelt på 314 såkaldte udvalgsrejser.

Yderligere er der budgetteret med rejser til en værdi af 4.383.693 kroner, men dem er der stadig ikke ført regnskab for på Folketingets hjemmeside.

Læs meget mere i EKSTRA, hvor du kan se hele listen over rejsekonger- og dronninger i Folketinget: Mogens Lykketoft er nummer på på listen over de Folketingsmedlemmer, der har brugt flest skattekroner på at rejse (Foto: Jens Dresling) Politik Stor opgørelse: Her er Folketingets rejsekonger

 

1 af 2 Karin Gaardsted har brugt 136 dage i det store udland, siden Helle tog magten d. 15 september 2011 (Foto: Lars Svankjaer)
2 af 2 Folketingets 179 medlemmer til sammen har brugt 25.175.979 fordelt på 314 såkaldte udvalgsrejser. Foto: Polfoto: Jens Dresling.
231 kommentarer
Vis kommentarer