Her er Helles fede valg-fidus

Rød vennetjeneste: Med hjælp fra 3F har Socialdemokraterne opnået ’fine’ rabatter i forbindelse med partiets storstilede annonce-kampagne op til valget

Helle Thorning-Schmidt (foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Helle Thorning-Schmidt (foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Følg Politik

Ved at indgå en særlig aftale med fagforeningen 3F, har Helle Thorning-Schmidt og Socialdemokraterne sikret sig en gunstig økonomisk fidus op til valget.

Det selvom, 3F for under et år siden meldte ud, at man trak støtten til rød blok i valgkampen.

Både 3F og Socialdemokraterne bekræfter over for Ekstra Bladet, at Thornings tropper har indgået en såkaldt ’storkundeaftale’ med fagforeningen op til valget.

En aftale, der har sikret Socialdemokraterne ’fine’ rabatter på den massive ’outdoor’-annoncering, som partiet har kørt siden Thornings nytårstale.

Storkundeaftale
Kort fortalt har 3F ladet Socialdemokraterne koble sig på en særlig rabataftale, som fagforeningen har på den udendørs annoncering.

– Jeg kan sige, at op til folketingsvalget har vi lavet en storkundeaftale med Socialdemokraterne. Det baserede sig på, at vi fik en konkret anmodning fra dem ved nytårstids – de tænkte jo nok, at de skulle i valgkamp i 2015, lyder det fra kommunikationschef i 3F, Nicolai Kampmann.

Bedste priser
Partisekretær hos Socialdemokraterne, Lars Midtiby, forklarer:

– Vi slår os sammen for at få de bedste aftaler og de bedste priser, fordi 3F i forvejen er en ret stor kunde i forhold til outdoor, siger partisekretæren.

– Vi har lavet en aftale, så vi kan købe ind på den samme rabatsats som 3F. Vi får de samme vilkår, når vi køber, fortsætter Lars Midtiby.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor meget rabat Socialdemokraterne konkret opnår gennem annonce-hjælpen fra 3F.

– Jeg kan bare sige, at vi får rigtig fine rabatter, siger Lars Midtiby.

700.000 for en uge
Ifølge partisekretæren gælder storkundeaftalen med 3F alle såkaldte outdoor-medier.

Det vil blandt andet sige annoncerne ved busstoppesteder, på togstationer, på parkeringspladser eller ved større veje.

Ser man på de vejledende priser for annoncering via outdoor-medierne, er der rigtig gode muligheder for at opnå klækkelige rabatter.

Eksempelvis koster en uges landsdækkende annoncering på strategiske placeringer, der bliver set af mange mennesker, knap 700.000 kroner.

’Det Danmark, du kender’
Siden Helle Thorning-Schmidt kort efter nytår lancerede kampagnen ’Det Danmark, du kender’, har Socialdemokraterne nærmest konstant holdt denne storstilede annoncering kørende. Blandt andet med budskabet ’vi skal videre’.

Det er netop i forbindelse denne lange valgkampagne, at 3F har sikret Socialdemokraterne rabatten.

Partisekretær: Det er ikke partistøtte

Selv om at 3F giver en stor hjælpende hånd økonomisk til Socialdemokraterne, så afviser partisekretær Lars Midtiby, at der er tale om indirekte partistøtte, så beløbet dermed skal offentliggøres.

– Nej, det er det ikke. Vi har selvfølgelig tjekket op på det, og den vurdering, vi får, er, at det er det ikke.

– Vi betaler den fulde pris, som firmaet får for de produkter. Så hvis der er nogen, der yder os støtte, så er det i virkeligheden det outdoor-firma.

– Men I sparer jo en pose penge, som I så kan bruge på noget andet?

– Ja, men i forhold til øvrige medieindkøb har vi et andet mediebureau, som så køber ind for en stribe firmaer, og på den måde kan forhandle rabatter. Jeg tror ikke, at der findes et politisk parti, der ikke har et mediebureau på, der køber ind og forhandler priser. Mediebureauerne kan typisk pulje nogle indkøb, så de kan få prisen ned.

– 3F har sagt, at de ikke ville støtte jer i valgkampen. Rokker den her aftale ikke ved det?

– Vi lægger det fuldstændig åbent frem, hvad vi gør. I forhold til de regler, der gælder, er det ikke partistøtte. Så kan folk fuldstændig selv vurdere, hvad der foregår, fordi vi lægger det åbent frem.

På mandag afholder Ekstra Bladet stort debatdøgn. Følg os på Snapchat, hvor vi fra 08.00 til 23.00 præsenterer valgstof på en helt ny og underholdende måde.

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+