Annonce:
Annonce:

Her er Løkkes flygtninge-fatamorgana

Det er ganske få flygtningefamilier, som Venstre-formanden bygger sine flygtningeangreb på

(Foto: Tariq Mikkel Khan)
(Foto: Tariq Mikkel Khan)
Annonce:
Følg Politik

Lars Løkke Rasmussen gik hårdt til Helle Thorning-Schmidt, da de diskuterede flygtninge i tv-duellen søndag.

– Vi ved, at der er menneskesmuglere, der står bag det her. Derfor er vi nødt til at sende et signal til dem om, at man ikke kan komme til Danmark som en flygtningefamilie og få 454.215 kroner om året, lød det fra Løkke.

Venstre-formanden beskyldte statsministeren for, at det er blevet mere attraktivt at søge asyl i Danmark på hendes vagt.

– Du har givet en flygtningefamilie en lønforhøjelse på 10.000, sagde Løkke blandt andet.

Bag Løkkes angreb gemmer sig imidlertid, at det er ganske få flygtninge, der er i stand til samlet at hæve 454.215 kroner om året i offentlige ydelser og dermed opnå ’lønforhøjelsen’ på 10.000 kroner i forhold til Løkkes statsministertid.

Her er Helles flygtninge-fatamorgana

Annonce:

Flytter ikke meget
Samtidig peger generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm, på, at det eksakte ydelsesniveau efter alt at dømme ikke har den store betydning, når flygtninge vælger at drage til Danmark.

– Jeg vil ikke afvise, at det har en betydning, men jeg tror simpelthen ikke på, at det flytter så meget, siger han og uddyber:

– Det ikke det, der reducerer Danmark til et ikke attraktivt land. Tænkt på hvad det betyder for en familie at vide, at deres børn kan gå sikkert af sted til skole og kan gøre det uden at der skal betales penge til det. Tænkt på, hvad det betyder, at man ikke skal frygte at blive syg uden at få behandling. Det er præcis det flygtninge peger på, de ikke kan få derhjemme eller i nærområderne, lyder det fra Andreas Kamm.

Svar fra ministerium
Løkkes tal på flygtningenes ’lønforhøjelse’ er hentet fra svar fra Beskæftigelsesministeriet fra december 2014.

Annonce:

Partifællen Karsten Lauritzen spurgte her, ’hvor meget en nyankommet flygtningefamilie bestående af to voksne og tre børn på henholdsvis 1 år, 5 år og 10 år samlet modtager i offentlige ydelser, herunder kontanthjælp, børnepenge, boligstøtte m.v. pr. år, forudsat at ingen af forældrene finder beskæftigelse?’

Ministeriet regnede sig frem til, at familien kan få 454.215 kroner om året samlet set. Til sammenligning var der 333.305 kroner - eller 10.000 om måneden - at hente, hvis reglerne fra Løkkes statsministertid ikke var blevet ændret af Thorning og co.

Ganske få
Tal fra Danmarks Statistik vidner imidlertid om, at det er ganske få familier, der i det hele taget passer ind i regnestykket. I hele 2013 var der i alt blot 934 par på kontanthjælp med mindst tre børn under 18. Et tal, der altså dækker over både danskere og udlændinge.

Med andre ord er antallet af flygtningepar i denne kategori endnu mindre.

Annonce:

Dykker man ned i statistikerne kan man se, at antallet af asylansøgere nok er steget markant fra 2013 til 2014. Men det hører med til historien, at en klart overvejende del af de asylansøgere, der kom til landet sidste år, er rejst hertil uden deres familie, og dermed ikke umiddelbart passer ind i Løkkes regnestykke.

Disse personer har dog mulighed for at få deres familie til Danmark ved familiesammenføring

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: