Her er Løkkes nye rolle i Venstre

Tidligere Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen bliver medlem af Det Udenrigspolitiske Nævn

Tidligere på ugen blev det slået fast, at Jakob Ellemann-Jensen, partiets formand, er Venstres nye gruppeformand, mens Sophie Løhde bliver politisk ordfører. Video: Ritzau
Følg Politik

Lars Løkke Rasmussen får ingen ordførerskaber at passe for Venstre. Til gengæld har han fået en plads i Det Udenrigspolitiske Nævn i Folketinget.

Det fortæller Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, efter et gruppemøde i Venstre torsdag på Christiansborg.

- Lars Løkke Rasmussen har jeg haft en god samtale med. Han har ønsket at indtræde i Det Udenrigspolitiske Nævn.

- Jeg sidder der selv, og det er godt med en mand med Lars Løkke Rasmussens erfaring siddende ved siden af mig, siger partiets nyvalgte formand, Jakob Ellemann-Jensen, efter et gruppemøde torsdag.

I snart to måneder har Venstre befundet sig i kaos, hvor interne stridigheder i sidste ende udmøntede sig i, at Lars Løkke Rasmussen trak sig som partiets formand, og næstformand Kristian Jensen fulgte trop.

Foto: Tariq Mikkel Khan/ Ritzau Scanpix.
Foto: Tariq Mikkel Khan/ Ritzau Scanpix.

Kristian Jensen får ingen poster i Venstre

Lørdag fandt man så partiets nye formand og næstformand på partiets ekstraordinære landsmøde i Herning.

Jakob Ellemann-Jensen (V) er partiets nye formand, og Inger Støjberg (V) er næstformand, efter at hun overbevisende vandt et kampvalg mod Ellen Trane Nørby.

Og så skulle man mene, at der er helt styr på det i partiet. Men eftersom partiet så sent som i august, kort før stridighederne brød ud, fordelte ledelsesposterne, er der nu en del pladser, der skal udfyldes igen.

Ellemann-Jensen blev i august udpeget som politisk ordfører, og her skulle partiet derfor nu finde en ny. Kristian Jensen blev oprindeligt gruppeformand, og her skulle der altså også skiftes ud.

Mens Ellemann-Jensen har haft fokus på formandsposten de seneste uger, har Sophie Løhde (V) været fungerende politisk ordfører. Hun blev oprindeligt udpeget til gruppenæstformand.

Indtil videre er det kun den tidligere skatteminister Karsten Lauritzen (V), der har meldt ud, at han gerne vil være gruppeformand. Han blev overset i ledelseskabalen i august, og det er altså sket igen.

Inger Støjberg har tirsdag før mødet forklaret, at hun forbliver retsordfører, selv om hun også er blevet næstformand. Hun bekræfter desuden, at hun ikke påtager sig andre poster.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+