Annonce:
Annonce:

Her er Løkkes største overraskelser

Flere trolde i Lars Løkke Rasmussens regeringsæske

Her præsenterer Lars Løkke Rasmussen sit nye ministerhold (foto: Tariq Mikkel Khan)
Annonce:
Følg Politik

Lars Løkke Rasmussen har søndag morgen offentliggjort sin ministerliste på Facebook. Og blandt de 17 nye ministernavne er der flere trolde i regeringsæsken.

Den klart største overraskelse er Jørn Neergaard Larsen, der bliver udnævnt til ny beskæftigelsesminister. Den 66-årige jurist har hidtil været direktør i Dansk Arbejdsgiverforening og bringer klar signalværdi ind i de kommende forhandlinger om et nyt dagpengesystem. Neergaard Larsen var tidligere direktør i DJØF - Danmarks Jurist- og Økonomforbund. Jørn Neergaard Larsen er den eneste ikke-folkevalgte minister på det nye hold.

- Det bliver man da altid overrasket over, lyder det fra den nyudnævnte beskæftigelsesminister, da TV2 møder ham her til morgen.

Annonce:

36-årige Esben Lunde Larsen, der nu skal være uddannelses- og forskningsminister vil for mange danskere også være totalt ukendt. Men Lunde Larsen har faktisk været medlem af folketinget siden 2011 og arbejdet med netop det stofområde på Christiansborg.

Se navnene: Her er hele Løkkes ministerhold

- Det er en stor dag at blive udnævnt til minister. Ikke mindst på et område, jeg interesserer mig for, siger Esben Lunde Larsen til pressen her til morgen.

Derudover er det opsigtsvækkende, at Venstres næstformand, Kristian Jensen, bliver ny udenrigsminister. Ikke mange havde gættet, at den post ville tilfalde Venstre-kronprinsen, som nu får et profileret ministerium, men samtidig bliver isoleret fra dansk politik. Kristian Jensen er ikke kendt for at have beskæftiget sig særligt indgående med udenrigsspørgsmål i Folketinget.

Det er også en lille overraskelse, at den 70-årige Bertel Haarder, der har været minister af flere omgange siden 1980'erne, nu skal være kultur- og kirkeminister. At Bertel Haarder skal være kultur- og kirkeminister betyder, at der nu er åbent for, hvem der skal være formand for Folketinget.

Annonce:

- Jeg var rent ud sagt til fest i går. Og det var et mirakel, at jeg overhovedet hørte telefonen, siger Bertel Haarder til TV2.

Endnu en magtkamp i blå blok: Bertel truer Pias drøm

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: