Her er reaktionen fra Papes forlovede

'No more hate crimes' - ikke flere hadforbrydelser - lyder det fra Josue Medina Vásquez efter overfaldet i nat

Josue Vasquez fik ifølge anklageren et slag i ansigtet med knyttet hånd. Få et hurtigt overblik her

Justitsminister Søren Papes kæreste blev ifølge politiet i nat kl. 03.30 overfaldet foran LA -Bar i København. 

Både justitsminister Søren Pape og hans forlovede Josue Medina Vásquez har indtil nu kun yderst kortfattet kommenteret overfaldet på Facebook.

Dansk politik Papes forlovede udsat for vold

Her deler Josue Medina Vásquez ordene 'No more hate crimes' - ikke flere hadforbrydelser.

 

Ifølge retsdokumenter blev den mistænkte fremstillet i Københavns dommervagt, hvorefter han torsdag blev varetægtsfængslet i 13 dage.

Episoden skete som nævnt klokken 03.30 natten til torsdag ud for LA-Bar på Gammel Mønt i København, hvor Søren Papes forlovede, Josue Vasquez, ifølge anklageren fik et slag i ansigtet med knyttet hånd.

Den sigtede skulle i den forbindelse have sagt: 'I don't like homoes.'

Den sigtede har oplyst, at han er fra Slovakiet, men at han har bopæl i den polske by Warszawa, hvor han arbejder. Han kom til Danmark mandag for at se VM i ishockey sammen med nogle venner.

I retten afviste den anholdte, at han har noget imod homoseksuelle. Han er sigtet for vold og efter racismeparagraffen - og varetægtsfængslet efter udlændingelovens § 35.

Den bruges, når dommeren frygter, at en sigtet udlænding vil rejse ud af landet for at undgå retsforfølgelse.

Søren Pape Poulsen og kæresten Josue Medina Vasquez. Foto: Rumle Skafte Dansk politik Justits-Papes forlovede taget i spritkørsel

Jura-ekspert efter overfald på Papes forlovede: Sådan funger racismeparagraffen

Selv om politiet har sigtet en slovak for vold og racisme efter overfaldet på Josue Vasquez, der er forlovet med justitsminister Søren Pape Poulsen (K), er der en generel tendens til, at der kun falder dom om racisme, hvis det er et generelt angreb på en gruppe af mennesker.

Det forklarer Trine Baumbach, centerleder på Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet. Hun understreger, at hun ikke vil forholde sig til den konkrete sag, men generelt siger hun:

- Hvis racismen er møntet på personen, er det ikke opfattet af racismebestemmelsen. Det skal være et generelt angreb på en bestemt gruppe, hvor der eksempelvis siges, at 'de yngler som rotter', eller 'at de er som kræftknuder.' Det skal være generaliserende. Men uanset hvad vil det være en skærpende omstændighed i voldsspørgsmålet, hvis han bliver dømt, siger hun.

Natten til torsdag blev Josue Vasquez ifølge anklagemyndigheden overfaldet af en slovakisk ishockeyfan ud for LA Bar i København. Torsdag er han fremsat i grundlovsforhør, hvor han er blevet sigtet for vold, ligesom han er sigtet efter racismeparagraffen.

1 af 2 Søren Papes forlovede blev ifølge politiets sigtelse udsat for en hadforbrydelse i nat på grund af sin seksualitet. Foto: Mogens Flindt
2 af 2 Søren Papes forlovede blev ifølge politiets sigtelse udsat for en hadforbrydelse i nat på grund af sin seksualitet. Foto: Rumle Skafte