Annonce:
Annonce:

Her er rebellerne: De vil af med Tulle

Flere lokalformænd og politisk valgte fra Dansk Folkeparti foretrækker nu Pia Kjærsgaard som formand for partiet i stedet for Kristian Thulesen Dahl. Pia K. afviser

Kristian Thulesen Dahl. Foto: Philip Davali
Kristian Thulesen Dahl. Foto: Philip Davali
Annonce:
Følg Politik

Flere lokalformænd og medlemmer af Dansk Folkeparti vil have, at Kristian Thulesen Dahl går af som formand og viger pladsen til partistifteren Pia Kjærsgaard.

Den giftige opfordring til magtkamp i det nødlidende parti kommer forud for partiets årsmøde, der skal finde sted i weekenden.

Senest er Dansk Folkepartis medlem af Borgerrepræsentationen i København, Finn Rudaizky, hoppet med på Team Pia.

- Hvis Pia Kjærsgaard gerne vil, synes jeg, det er en alletiders idé, siger Finn Rudaizky til Berlingske.

- Det, tror jeg, ville være rigtig godt. Det ville komme til at sætte en masse ny energi ind i det hele, siger han til avisen.

De vil have formand-Pia

Her er DF'erne, som gerne vil have Kristian Thulesen Dahl smidt på porten til fordel for Pia Kjærsgaard ifølge afsløringer i medierne eller egne kommentarer.

 

Organisationen

Formand DF-København - Jens Vornøe

Formand DF-Aarhus - Knud Mathiessen

Formand DF-Odense - Jens Grau

Formand DF-Aalborg - Hartvig Sørensen

Formand DF- Gentofte - Rita Rahbek

Formand DF-Furesø - Käthe Berg Søeballe

Formand DF-Fredericia - Palle Dahl

Formand DF-Gribskov - Michael Rerup

 

Politikere

Medlem af Borgerrepræsentationen i København - Finn Rudaizky

Kilder: Ekstra Bladet, Politiken og Berlingske

Artiklen fortsætter under videoen...

Joachim B: Derfor er DF i krise
 

Annonce:

Under katastrofevalg
Dansk Folkeparti står i øjeblikket til at få 6,4 procent af stemmerne ifølge Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger. Det skal ses i lyset af de 8,7 procent af vælgerne, som stemte DF ved partiets katastrofevalg i 2019.

Weekendens årsmøde i Herning bliver det tredje i træk for Kristian Thulesen Dahl, hvor han som formand har skullet vise en vej frem i meningsmålingerne og til fornyet indflydelse i dansk politik. Endnu er det ikke sket.

Ekstra Bladet kunne onsdag afsløre, at Dansk Folkepartis lokalformænd i landets fire største byer havde sendt et koordineret nødråb til partistifter Pia Kjærsgaard. Noget skulle gøres, og Pia Kjærsgaard måtte træde til.

Storby-DF vil have Pia K. som formand

Dansk Folkeparti i storbyerne vil have Pia Kjærsgaard som formand i en 'overgangsperiode'.

Fire lokalformænd i Aarhus, Aalborg, Odense og København, der alle - som afsløret i Ekstra Bladet - har sendt et brev til Pia Kjærsgaard for at får hende til træde til i partiets krise.

Nu har Politiken fået fat i en passage fra brevet, som ikke lægger fingre i mellem.

'Er det ikke muligt at du kunne overtage formandsposten igen, om det så bare er en overgangsperiode, til vi får ro på, og trygheden kommer tilbage til Dansk Folkeparti?

Det ville kræve at du stiller op den 18. september ved vores Årsmøde – samt tager debatten med Kristian og partitoppen inden', skriver DF i de fire største byer til Pia Kjærsgaard ifølge Politiken.

Samtidig har Dansk Folkepartis lokalformand i Gentofte torsdag direkte opfordret Pia Kjærsgaard til at udfordre Kristian Thulesen Dahl på formandsposten her i weekenden.

Messerschmidt taler varmt om formand-Pia

 

'Man må ikke have andre partiformænd end mig.'

Sådan sagde DF-formand Kristian Thulesen Dahl med henvisning til de ti bud, da det i sommeren i 2020 rumlede i DF-toppen. Men noget tyder på, at næstformand Morten Messerschmidt leger med ilden.

Morten Messerschmidt har nemlig overfor flere internt i partiet og eksternt talt varmt om Pia Kjærsgaard som ny DF-formand i en periode frem til næste folketingsvalg

Det erfarer Ekstra Bladet fra flere centrale kilder, som ikke ønsker at stå frem med navn af frygt for deres fremtidige karriere.

Ekstra Bladet erfarer, at Messershcmidts udlægning internt i partiet blandt andet har været, at Kjærsgaard kan udgøre en overgangsfigur mellem kommunalvalget til november og næste folketingsvalg.

Kold luft i toppen
Morten Messerschmidt, der for nyligt blev dømt for EU-svig, har tidligere luftet egne formandsambitioner, men det har dommen - der er anket til landsretten - sat på pause.

Flere DF'ere taler uden for citat om den 'iskolde luft' og 'dårlige stemning' mellem DF-formand Kristian Thulesen Dahl og Morten Messerschmidt.

Et forhold der ikke er blevet bedre, efter en lydfil - ifølge flere folk tæt på Messerschmidt - satte spørgsmål ved DF-formanden og gruppeformand Peter Skaarups vidneforklaringer i retten.

Annonce:

Ekstra Bladet har fredag forsøgt at få et interview med Pia Kjærsgaard, men det har endnu ikke været muligt. Onsdag aften oplyste partistiftede dog, at hun ikke er interesseret i formandsposten.

Pia K. slukker baglands-drøm: Ikke interesseret

 

Drømmen om en tur mere med Pia Kjærsgaard ved roret i Dansk Folkeparti kuldsejler, før den for alvor fik vinger.

Pia Kjærsgaard oplyste onsdag til Ekstra Bladet, at hun ikke er interesseret i at blive formand for Dansk Folkeparti igen.

Derudover har partistifteren ikke yderligere kommentarer til Ekstra Bladet spørgsmål om nødråb fra lokalformændene i de fire største byer.

Pia Kjærsgaard har heller ikke nogen kommentarer til Ekstra Bladets oplysninger om flere opfordringer fra baglandet til at blive formand igen eller Morten Messerschmidts holdning til sagen.

Fredag har hun gentaget, at hun ikke udfordrer Kristian Thulesen Dahl denne weekend.

Torsdag sagde Kristian Thulesen Dahl i et interview med TV 2, at han vil fortsætte som formand, hvis han har baglandets opbakning.

Ballade i DF: Derfor detonerede krudttønden

Åben krig i DF: - Simpelthen uanstændigt!

Kristian Thulesen Dahl har også truet rebellerne med eksklusion, hvis de åbner munden offentligt fra på mandag. Men formand Tulles muskler er ikke, hvad de har været.

Joachim B: DF risikerer at blive udslettet.

Ekstra Bladets podcast 'Ingen Kommentarer' har lavet en ekstra-udsendelse i dag om situationen i Dansk Folkeparti. Hør den her, eller der hvor du lytter til dine podcasts:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: