Her kræver DF også frikadeller på menuen

Frikadellen-krigen: Dansk Folkeparti vil fremstille forslag om, at Odenses daginstitutioner skal have svinekød på menuen ligesom i Randers Kommune

Se hvorfor DF's byrødder kopiere forslaget fra Randers. (Foto: Ritzau/TV2 Fyn)

Lige nu raser frikadelle-krigen i Randers Kommune, og krigen er lige nu i gang med at sprede sig til andre kommuner.

Dansk Folkeparti vil fremstille forslag om, at Odenses daginstitutioner skal have svinekød på menuen ligesom i Randers Kommune.

Kommuner bør, som i Randers, stille krav om svinekød, siger DF, som er på vej med lignende forslag i Odense.

Det er godt gået, at Dansk Folkeparti i Randers har fået gjort svinekød obligatorisk på menuerne i kommunens daginstitutioner.

Sådan lyder reaktionen fra Dansk Folkepartis integrations- og udlændingeordfører Martin Henriksen, der sender et skulderklap til partifællerne i Randers.

 - Jeg synes, det er rigtig godt, at vores lokale tillidsfolk har sat det på dagsordenen. Det er helt oplagt, at når der har været problemer med, at man nogle steder har besluttet, at bestemte dele af dansk madkultur ikke er velkommen, så sender Dansk Folkeparti det signal, at sådan bør det ikke være. Det er helt rimeligt, siger Martin Henriksen til Ritzau.

Han mener, at forslaget om at gøre svinekød obligatorisk er en hjælpende hånd til daginstitutionernes bestyrelse, så de ikke behøver tage slagsmålet med ikke-svinekødsspisende forældre lokalt.

Han ser gerne, at DF's byrødder kopierer forslaget fra Randers, hvis de også oplever problemer med institutioner, der ikke tør servere svinekød.

Og noget tyder på, at eksemplet fra Randers er på vej til at blive fulgt op.

Dansk Folkepartis børneordfører, Pernille Bendixen, der også er medlem af byrådet i Odense, siger, at hun nu vil tage initiativ til at stille et lignende forslag.

Det var i Randers, at frikadellekrigen startede. Se hvorfor politikerne vil have svinekød i daginstitutionerne. (Foto: Ekstra Bladet TV)

219 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere