Her ryger Kristian og Inger i smykke-forhør

Europa-Parlamentet har indkaldt den danske regering til en grill-session om udlændinge-politik. Se eller det efterfølgende pressemøde her

Annoncer i aviser i Mellemøsten om dansk udlændinge-politik. Forslag om at konfiskere smykker fra flygtninge. Tvangstilbud om at spise svinekød i institutioner i Randers Kommune. Forslag om strammere regler for familiesammenføring.

Det ene danske tiltag efter det andet har fået opmærksomhed i verdenspressen.

Nu skal både udenrigsminister Kristian Jensen (V) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) så forklare bekymrede medlemmer af Europaparlamentets borgerrettighedsudvalg, hvad det hele går ud på.

- Det er klart min oplevelse, at der har været nogle grove misforståelser. Jeg glæder mig til at få lejlighed til at sætte det på plads, har Kristian Jensen på forhånd sagt til Ritzau.

Han siger også, at Danmark er blandt de lande i verden, der har taget imod flest asylansøgere, og som gør mest for flygtninge i nærområderne.

Dansk politik - 25. jan. 2016 - kl. 11:23 Støjberg og Jensen skal stå skoleret om 'smykkeloven' i dag

Jensen på charmeoffensiv
Kristian Jensen har blandt andet tænkt sig at henlede EU-politikernes opmærksomhed på, at Schweiz og nogle tyske delstater har beslaglagt asylansøgeres værdier. Inklusiv smykker.

- Jeg synes generelt, at Danmark har et rigtig godt omdømme. Men det er klart, at når der er så mange, der forsøger at sige noget negativt om os, så er det også vigtigt, at vi presser den anden vej og fortæller sandheden omkring den danske indsats, siger Kristian Jensen til Ritzau.

Tidligere i dag var Kristian Jensen da også på charmeoffensiv.

Han har dog ingen forventning om, at debatten i parlamentet vil få kritikken til at forstumme.

Se også: Røde Kors-chef: Danmark er ikke ene om at have dårligt ry

Danske kritikere
Udenrigsminister Kristian Jensen (V) har - uden at nævne navne - beskyldt danske EU-parlamentarikere for at have været aktive for at skabe en dårlig stemning omkring Danmark.

- Noget af kritikken kommer fra danske politiske modstandere, som er uenige med vores linje. Og jeg tror ikke, de vil holde op med at være modstandere af vores politik efter mandag. Men jeg forventer, at vi kan give parlamentet et retvisende billede af loven.

Ifølge Dansk Folkepartis EU-parlamentsmedlem Anders P. Vistisen er det især SF og De Radikale, der er ansvarlige for Danmarks blakkede ry i Europaparlamentet.

Se også: Brandingekspert advarer om asyldebats følger for Danmark

EU-parlamentsmedlem Jens Rohde (R) afviser kritikken og kalder det dybt naivt at tro, at regeringen kan føre en aktiv markedsføringskampagne for at afskrække flygtninge fra at komme til Danmark, uden at nogen begynder at spørge til, hvad der foregår.

- Det er noget provinsielt ynk. Det viser, at regeringen tror, den lever på en øde ø, siger Jens Rohde, der i december skiftede fra Venstre til De Radikale i protest mod netop asylpolitikken.

Se også: S: Regeringen er selv skyld i udlandets misforståelser

Uffe Elbæk, leder af Alternativet, har forsøgt at tale Danmark op i international presse.

Minder om nazisterne
Den amerikanske avis Washington Post skrev således i december, at 'tanken om at beslaglægge smykker fra mennesker, der flygter, har en særlig bitter smag i Europa, hvor nazisterne konfiskerede store mængder af guld og andre værdigenstande fra jøder og andre'.

Der er dog tale om misforståelser ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der har kaldt den såkaldte smykkelov for den måske mest misforståede lov i danmarkshistorien.

Lovforslaget, der ventes endeligt vedtaget tirsdag, er da også blevet justeret flere gange undervejs for at dæmpe kritikken.

Se også: Udenrigsministeren: Danske politikere skyld i blakket dansk ry

1 af 4 
2 af 4 (Foto: Jens Dresling)
3 af 4 (Foto: Jens Dresling)
4 af 4 
400 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere