Hizb ut-Tahrir-demo: Er halshugning værre end en tegning?

Et par hundrede demonstranter fra den islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir var fredag mødt op ved den franske ambassade i København. Ingen ville tale om halshugning af fransk lærer

- Ytringsfrihed gælder ikke muslimer.

Sådan lød det anklagende budskab fra den islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir, da et par hundrede medlemmer og sympatisører fredag deltog i en demonstration foran den franske ambassade i København.

Der var dog ikke den store lyst til at bruge ytringsfriheden, da Ekstra Bladet gik rundt mellem demonstranterne med ét simpelt spørgsmål:

Hvad er værst, halshugning eller fremvisning af en tegning af Muhammed?

Faktisk ingen lyst overhovedet, hvilket du kan se i videoen øverst i artiklen.

Demonstrationen kommer i umiddelbar forlængelse af flere terrorangreb i Frankrig - angreb, der tog deres begyndelse, da den franske skolelærer Samuel Paty viste en Muhammed-tegning som led i sin undervisning 5. oktober.

12 dage senere blev Paty overfaldet af en terrorist, der skar hovedet af læreren og poserede med det på sociale medier i islams navn.

Ekstra Bladet kunne ikke få andet ud af de mange islamistiske kritikere af det danske samfunds manglende ytringsfrihed for muslimer end en pressemeddelelse, der ikke besvarer vores spørgsmål.

Her nævnes halshugningen af Samuel Paty ikke.

Det her delte personerne fra Hizh-Ut-tahrir ud i går. De skriver bl.a., at hvis den danske integrationsminister er indbildsk nok til at tro, at han kan få muslimerne til at give afkald på deres islamiske værdier, så er der kun ét at sige: Det kommer ikke til at ske!. Foto: Privat/Peter Hove Olesen nationen Hizb-ut Tahrir kylet væk fra gymnasium: Advarede mod hor