Hjemsendte skattechefer afhøres for lukkede døre

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) afviser hjemsendte skattechefers ønske om at blive afhørt for åbne døre

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) afviser hjemsendte skattechefers ønske om at blive afhørt for åbne døre. (Foto: Jens Dresling)
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) afviser hjemsendte skattechefers ønske om at blive afhørt for åbne døre. (Foto: Jens Dresling)

De tre chefer, der blev hjemsendt fra Skat, efter skandalen om udbytteskat kom frem, får ikke et åbent tjenesteligt forhør, som de ønskede. Sådan lyder den umiddelbare melding fra skatteminister Karsten Lauritzen (V).

- Skat er i gang med at afklare grundlaget for de tjenstlige forhør. Og først når det grundlag er på plads, kan vi træffe en endelig beslutning omkring processen, skriver han i en meddelelse til en række medier.

Ifølge skatteministeren har Søik - også kendt som Bagmandspolitiet - oplyst ministeren, at de foretrækker lukkede tjenstlige forhør.

- Personligt går jeg ind for mest mulig åbenhed. Men som skatteminister skal jeg balancere mellem hensynet til åbenhed og andre hensyn - eksempelvis, at vi ikke kompromitterer efterforskningen af Danmarkshistoriens største skattetyveri, siger skatteministeren.

- Bagmandspolitiet har klart tilkendegivet, at det kan være ødelæggende for efterforskningen, hvis der kommer følsomme oplysninger frem i offentligheden.

- Det er jeg som minister nødt til at have tillid til og tage alvorligt. Derfor taler meget for, at eventuelle forhør foregår for lukkede døre.

Chef for Bagmandspolitiet Morten Niels Jakobsen bekræfter overfor Politiken, at de gerne ser, at de tjenstlige forhør foretages bag lukkede døre.

Selv om ministeren nu lukker for processen omkring de tjenstlige forhør af de tre hjemsendte chefer, afviser ministeren ikke, at han på et senere tidspunkt vil åben op.

- Jeg har stor forståelse for ønsket om åbenhed. Og derfor ser jeg også positivt på, at en eventuel forhørsrapport bliver åben og tilgængelig - så længe hensynet til efterforskningen tillader det, siger han.

De tre chefer har selv givet udtryk for, at de gerne ser åbne forhør.

11 kommentarer
Vis kommentarer