Hjorten indkalder: Nu skal de forhandle egen løn

Finansminister Claus Hjort Frederiksen lægger op til fælles drøftelser af Vederlagskommissionens anbefalinger

Se interviewet med Michael Christinsen, der er formand for vederlagskommissionen

Anbefalingerne i den voldsomt omdiskuterede rapport, som Vederlagskommissionens formand Michael Christiansen i dag præsenterede, skal nu drøftes mellem regeringen og Folketingets partier.

Dansk politik - 18. jan. 2016 - kl. 10:52 Så stort lønhop står Løkke og co. til

Det skriver finansminister Claus Hjort Frederiksen i en pressemeddelelse.

- Jeg vil gerne takke Vederlagskommissionen for det store arbejde, de har udført med udarbejdelsen af denne omfattende og grundige rapport om politikeres vederlag.

- Anbefalingerne lægger op til væsentlige ændringer i aflønningen af politikere, og i kølvandet på den store debat, der har været om emnet, vil vi nu drøfte disse anbefalinger med partierne.

Lars Løkkes lønfest er - måske - aflyst. Foto: Philip Davali/Polfoto Dansk politik - 6. jan. 2016 - kl. 19:37 Overblik: Løn-festen som Christiansborg slås om

Samtidig skriver ministeriet, at Vederlagskommissionen i regeringens øjne har lavet et stort stykke arbejde.

Hvad angår de kommende drøftelser regeringen og Folketingets partier i mellem, er formålet at klinke nogle af de politiske skår, der opstod, efter dele af rapporten blev lækket i sidste uge.

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann ser således frem til drøftelserne med partierne.

- Som social- og indenrigsminister er jeg selvfølgelig optaget af, at vi kommer frem til en fornuftig løsning for borgmestre og regionsrådsformænd. Jeg ser frem til drøftelsen med partierne, slutter hun.

Se også: Så meget tjener politikere

Finansministeren vil nu indbyde Folketingets partier til en drøftelse af kommissionens anbefalinger, skriver ministeriet i pressemeddelelsen.

74 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere