Højt spil fra Løkke: Syngende lussing til Samuelsen

9-årsplan fra Venstre med pæne skattelettelser - men slet ikke nok til at opfylde Liberal Alliances ultimative krav for at lade regeringen overleve

Her lover Løkke guld og grønne skove - uden at komme med en forklaring på, hvor pengene skal komme fra.

Lars Løkke Rasmussen (V) gav en kold skulder til Liberal Alliances leder Anders Samuelsen, da statsministeren tidligere i aftes direkte på Facebook præsenterede dele af regeringens nye 2025-plan.

Løkke slog ganske vist fast, at danskerne kan se frem til betydelige skattelettelser, hvis det står til V-regeringen. Men dog slet ikke i et omfang der kan stille Anders Samuelsen og Liberal Alliance tilfredse, det fastslår partiets skatteordfører Joachim B. Olsen til Jyllands-Posten.

LA’s leder har så sent som i denne måned gjort klokkeklart, at han vil vælte regeringen, hvis ikke topskatten bliver sænket med mindst fem procentpoint - også til dem, som tjener rigtig mange penge.

På Facebook foreslog Løkke dog en topskattelettelse.

– Men ikke til direktøren som tjener mange millioner, sagde Løkke.

LA's ultimative krav til topskattelettelser er ikke tilgodeset i regeringens 9-årsplan. Se hele Løkkes Facebook-tale her.
Se hele Løkkes Facebook-tale her.

Regeringen vil ganske vist sænke topskatten med fem procentpoint. Men kun af lønindkomster på op til en million kroner om året. Dermed bliver skatten lettet på indkomster mellem 470.000 og en million kroner årligt.

Stikpille til Samuelsen
Anders Samuelsen har ellers netop krævet, at topskatten bliver sænket med fem procentpoint - også for direktøren, der tjener mange millioner kroner. Men det kan Samuelsen godt skyde en hvid pind efter, fastslog Løkke.

– Nogen vil sige at løsningen på alle problemer er lavere skat. Det er forkert, sagde Løkke med klar adresse til Liberal Alliance.

Lavere skat i bunden
Samtidig forklarede Løkke, hvordan regeringen vil lette skatten for folk med små arbejdsindkomster. Det skal ske med et såkaldt ’jobfradrag’ til lavtlønnede.

– For de danskere, der har de laveste indkomster - kassemedarbejderen, rengøringsassistenten, den ufaglærte - der vil vi sænke skatten så meget, at de slipper omkring syv procent billigere i skat, sagde Løkke.

For at det bedre skal kunne betale sig at gå fra overførselsindkomst til et arbejde, vil regeringen også indføre en såkaldt jobpræmie

Tænkepause hos LA
Liberal Alliances finansordfører Ole Birk Olesen var forholdsvis tavs efter Løkkes Facebook-optræden:

’Vi taler om vores syn på Løkkes topskatteforslag om et par dage’, skrev Ole Birk Olesen i en sms til Ekstra Bladet.

Oppositionen forstå simpelthen ikke, hvor Løkke finder penge til skattelettelser (Foto: POLFOTO) Dansk politik Hva så, Løkke: Hvor kommer pengene fra?

Løkke vil levere skattelettelse til høj og lav (Foto: Venstre) Dansk politik Sådan bliver Løkkes skattegave