Annonce:
Annonce:

'Hold nu kæft med jeres udlændingedebat!'

Annonce:
Følg Politik

Vi ved det. Det med udlændinge har stået på længe. Faktisk i årtier.

Og de seneste dage har den danske valgkamp omhandlet – siger og skriver – omkring 500 mennesker. Det er de flygtninge, som er ramt af Socialdemokraternes højt udbasunerede asylstramning – i alt 126, viser det sig. Plus den angiveligt massive mængde flygtningefamilier, som, ifølge Venstre, har fået ’lønforhøjelse’ på 10.000 kroner af Socialdemokraterne – i alt 183, viser det sig.

Folketingsvalget 2015 handler følgelig lige nu om godt 500 mennesker.

Torsdag mente flere, at grænsen var nået.

’HOLD NU KÆFT med jeres udlændingedebat!’, lød overskriften i en helsidesannonce indrykket i Politiken af Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Annonce:

Den indledende tekst i annoncen lød: ’Under valgkampen i 2001 indrykkede vi i landets aviser en annonce med selv samme overskrift som den ovenstående. Her 14 år efter finder vi på beklagelig vis stadigvæk budskabet aktuelt.’

Flere mindes formentlig valget i 2001. Det var begyndelsen på Fogh æraen. Med VKO-flertallet, hvor Dansk Folkeparti fik lov at bære sin hjertesag, en stram udlændigepolitik, i triumf gennem nationen, ridende på ryggen af den nye borgerlige regering.

Men læg vel mærke til, at det i 2015 ikke er DF, der har slået brandalarmen ind. Måske fordi den har ringet så ofte siden 2001, at effekten ikke længere er anstrengelsen værd. Lige som det i dag ikke er DF, men Venstre der har brug for opstandelsen. Men Danmark er dertil efterhånden – for at blive i udrykningsmetaforen – tilsyneladende så brandsikret, det kan blive på området.

Det er i dag vanskeligt at ramme mange flygtninge med nye stramninger uden at komme i konflikt med diverse konventioner.

Annonce:

Torsdag lød Berlingskes forside tillige: ”I glemmer det vigtigste”. Nogle af landets tungeste erhvervsledere meldte sig på nogenlunde samme måde som gymnasieleverne – dvs med træthed og hovedrysten. ’Hele vækstdebatten er fuldstændig fraværende. I stedet står rød og blå stue og slår hinanden i hovedet. Det er beskæmmende,’ lød det eksempelvis fra Flemming Besenbacher, formand for Carlsberg.

Man overvejer, om de seneste tiårs debatter om udlændinge og integration har haft det rigtige udgangspunkt. Alle har ment, at den store og nærmest uoverstigelige opgave bestod i at integrere fremmede i Danmark. Men måske er det i virkeligheden omvendt. Den store og uoverstigelige opgave er at integrere Danmark i det fremmede. At melde nationen ind i verden uden husmandsreserverede forbehold, fodnoter og forstillelse.

Verden er blevet global. Vi har tilsyneladende stadig den lokale bondes vagtsomme forhold til strejferen, som kommer ud af skovbrynet: Man kommer ikke derinde fra uden at have en pagt med mørke kræfter. Det er måske et træk i nationalkarakteren, der indtrådte længe før, Dansk Folkeparti kom og gjorde det politisk operationelt.

Annonce:

Ja, der er problemer. Ja, der er muslimske parallelsamfund. Ja, DF har været nødvendige for at alarmere nationen herom. Men alle er vel også enige heri i dag. Socialdemokraterne er endda så enige med Venstre, at de som det nyeste har foreslået ’et nationalt kompromis’ på området.

Så handler det i dag efterhånden ikke mere om os selv? Om at der formentlig sidder en nedarvet mistænksomhed i nationalsindet, der får os til at tro, at vi skal acceptere verden, mens det nu om dage mere end nogensinde er verden, der skal acceptere os. Vi reproducerer ikke os selv. Hver kvinde i Danmark føder i øjeblikket 1,69 barn. Der skal 2,1 til for at opretholde befolkningen. Antallet af ældre over 70 år øges med tusinder hver måned. Sosu-assistent er endnu ikke blandt de mest søgte uddannelser. Vi har brug for indvandring.

Annonce:

’HOLD NU KÆFT med jeres udlændingedebat!’ Gymnasieelevernes opråb forekommer langt mere relevant i dag, end det var i 2001. Men siden salafisten, Adnan Avdic udtalte de bevingede sidste intervieword ’til helvede med grundloven’ på TV2, hvorpå stationens valgdækning og samtlige andre mediers valgdækning væltede, hvorpå Lars Løkke og Venstre fik 2001-abstinenser, og Helle Thorning og Socialdemokraterne kloge af dengang ikke skulle lades tilbage som slappere, har valgkampen stort set ikke handler om andet end udlændinge eller Flygtninge. Eller om hvordan man undgår dem.

’Danmarks fremtid sikres kun gennem politik, der skaber et højt og bredt uddannelsesniveau til alle, uanset etnisk, religiøs og social baggrund,’ slutter gymnasieeleverne deres opråb.

Lyder det ret beset ikke som et væsentligere udgangspunkt for en debat i valgkampen?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: