Annonce:
Annonce:

Holger K. beholder omstridt ministerpension

SF-veteranen vil ikke gøre som Uffe Elbæk og give afkald på sin ministerpension, mens han sidder i Folketinget

Holger K. Nielsen (foto: Tariq Mikkel Khan)
Holger K. Nielsen (foto: Tariq Mikkel Khan)
Annonce:
Følg Politik

Fra næste måned kan SF's Holger K. Nielsen se frem til at modtage ministerpension oven i den løn, han får som folketingsmedlem.

Selv om den tidligere skatte- og udenrigsminister er modstander af reglerne, der muliggør denne dobbelte indtægt, har han ikke tænkt sig at takke nej til ministerpensionen på knap 6400 om måneden.

– Principielt synes jeg, at der er et problem i, at man enkeltvis skal tage stilling til den slags ud fra nogle moralske synspunkter, siger Holger K. Nielsen til Ekstra Bladet.

– Jeg er tilhænger af, at man skal ændre reglerne – både pensions- og eftervederlagssreglerne. Men jeg synes ikke, at det er den enkelte, der skal tage de valg. Derfor er jeg principielt imod, lyder det fra SF'eren.

Den forklaring køber Enhedslistens Pernille Skipper ikke:

Annonce:

- Hvis man ikke kan forsvare reglerne, så er det noget mærkeligt noget at gemme sig bag dem. Hvis Holger og SF ville stille sig op og forvare, at man fik ministerpension og folketingsløn samtidig, så ville det være en ting. Men hvis han mener, at reglerne er dårlige, så kan jeg ærlig talt ikke forstå, hvorfor han følger dem. Der er ikke pligt til modtage pensionen, siger Skipper.

Elbæk sagde nej
Tidligere på måneden meldte Alternativets Uffe Elbæk ud, at han har stoppet udbetalingen af sin ministerpension. Elbæk mener ikke, det er rimeligt, at han modtager pensionen ved siden af sin folketingsløn på knap 625.000 om året plus et skattefrit tillæg på godt 60.000 kroner.

Se her Carl: Elbæk siger nej til ’halv Holst’-løn

Det eksempel ønsker Holger K. Nielsen ikke at følge:

– Det handler om, at jeg så vil stå og pudse min glorie. Det ændrer man bare ikke systemet ved, og principielt synes jeg ikke, at det er rimeligt, at den enkelte skal træffe det valg. Der er nogle regler, og dem kan man være enig eller uenig i. Jeg mener, at det må være sådan, at man følger dem.

– Synes du, at der går for meget gloriepudsning i den fra Uffe Elbæks side?

Annonce:

– Det har jeg ingen kommentarer til. Men jeg har i hvert fald hæftet mig ved, at han ikke har frasagt sig sit eftervederlag, som han fik, da han trådte af som minister, siger Holger K. Nielsen.

Holsts eftervederlag
Diskussionen på politikernes dobbelte indtægter blussede i den grad op, da det kom frem, at Venstres forsvarsminister, Carl Holst, ville modtage et såkaldt eftervederlag på 833.040 kroner fra jobbet som formand for Region Syddanmark - oven i ministerlønnen.

Eftervederlaget svarer til 12 måneders løn som formand for regionen. Carl Holst har allerede fået udbetalt, hvad der svarer til syv månedslønninger, men har valgt at stoppe den resterende udbetaling.

Kovending: Holst frasiger sig eftervederlag

Så mange millioner har Holst tjent på politik

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: