Holst beklager: Ikke min hensigt at lyve

Carl Holst indrømmer, at hans nu særlige rådgiver Christian Ingemann var hans personlige assistent i Region Syddanmark

Carl Holst kom i regulær modvind efter dagens samråd. Se hans forklaringer her.

- Jeg erkender, at jeg har udtrykt mig uheldigt i forhold til at sige, at han (Ingemann, red.) ikke har været min personlige assistent. Jeg beklager, at jeg har formuleret mig på en måde, hvor det kunne misforstås.

Sådan lyder det nu fra forsvarsminister Carl Holst, efter han ellers gentagne gange har gjort det klart, at Ingemann ikke var hans personlige assistent.

- Jeg har ikke haft til hensigt at lyve overfor offentligheden. Jeg beklager, hvis jeg har udtrykt mig på en anden måde, siger forsvarsministeren efter et samråd i Folktinget.

Det er samtidig vigtigt for Holst at slå fast, at Ingemann ikke var ansat til at være Holsts særlige rådgiver på daværende tidspunkt. At føre valgkamp var nemlig ikke en del af stillingsbeskrivelsen.

Lidegaard: Kan ikke se Holst blive i stolen, hvis...

Afventer undersøgelse
Men om Christian Ingemann rent faktisk udførte rådgivnings- eller pressearbejde kan Holst hverken be- eller afkræfte. I stedet vil han afvente resultatet af en undersøgelse, som Region Syddanmark har igangsat.

- Der er selvfølgelig en gråzone, og det får vi afdækket i en undersøgelse. Den vil jeg afvente. Hvis jeg i den gråzone har overtrådt noget, jeg ikke måtte, beklager jeg det, lyder det fra Holst.

Selvom Carl Holst efterhånden har en lang række møgsager bag sig, har han ikke overvejet, hvilke konsekvenser det får for hans fremtid som minister.

- Jeg er ærgerlig over, at sagen skygger for mit arbejde som forsvarsminister. Og jeg håber ikke, at det skader regeringen, siger Carl Holst.

Løkke om Holst: Har tillid til mine ministre

Dagens samråd handlede egentlig om en af Holsts første møgsager, nemlig da han i sommer såede tvivl om grundlaget for dansk deltagelse i krigen i Irak. Men i virkeligheden ville journalisterne hellere konfrontere Venstre-forsvarsministeren med Carl Holsts seneste forklaringsproblem.

Nemlig beskyldninger om, at han i valgkampen brugte den skattebetalte Region Syddanmark-medarbejder, Christian Ingemann, som kampagnemedarbejder og personlig assistent.

Carl Holst har over for offentligheden og flere medier - herunder Ekstra Bladet - pure afvist, at Christian Ingemann Nielsen var ansat til eller fungerede som personlig assistent og valgmedarbejder.

Holst i ny løgn: Afsløret af internt brev til Løkke

FAKTA: Her er Carl Holsts grimme sager

Men så sent som i dag viser et brev, som Holst har sendt til regeringens særlige ansættelsesudvalg, at han her over for Lars Løkke Rasmussen, direkte beskrev Christian Ingemann som sin personlige assistent.

Løkke: Ingen kommentarer
På pressemødet i Statsministeriet tidligere torsdag ville statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke udtrykke direkte støtte til forsvarsminister Carl Holsts forklaringer i sagen:

- Jeg har tillid til mine ministre.

- Og til hans forklaringer?

- Jeg har tillid til mine ministre.

DF-næstformand: Carl Holst risikerer politianmeldelse

På vej ind til samrådet havde Carl Holst ikke noget at sige til den aktuelle sag:

- Jeg er på vej til et samråd. Det prioriterer jeg lige nu. Og så når jeg er færdig, så kan vi tage de andre spørgsmål. Både i relation til samrådet og i relation til andre spørgsmål.

På vej til samrådet nægtede Carl Holst at udtale sig. (Foto: James Kristoffer Miles)