Holst-exit: Her er reaktionerne på Christiansborg

Twitter gløder, efter Carl Holst (V) har meldt ud, at han trækker sig som forsvarsminister

Holst-exit: Her er reaktionerne på Christiansborg

Løgne og elendig pressekontakt har kostet Holst

Christiansborg-politikerne går til tasterne på de sociale medier, efter Carl Holst (V) for kort tid siden meldte sin afgang som forsvarsminister.

Afgangen sker som en reaktion på den seneste tids mange uheldige sager om den skattebetalte spindoktor, Christian Ingemann.

- Jeg har i dag meddelt statsministeren, at jeg træder tilbage som forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde, sagde Carl Holst i pressemeddelelsen.

Carl Holst går af som forsvarsminister

 

Den rette beslutning
Ifølge socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen, har Carl Holst truffet det rette valg ved at træde tilbage som forsvarsminister.

- Vi tager til efterretning, at Carl Holst har valgt at trække sig som minister. Der er ingen tvivl om, at de seneste ugers sager har skygget for Carl Holsts virke, og derfor er beslutningen rigtig, siger han og tilføjer:

- Nu håber jeg, at den nye forsvarsminister vil kunne koncentrere sig om indsatsen for forsvaret og ikke mindst de udsendte mænd og kvinder, som gør en kæmpe og ofte ikke ufarlig indsats for Danmark rundt omkring i verden.

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper er enig med Socialdemokraterne. Ifølge hende er Holsts beslutning om at trække sig 'den bedste beslutning han har truffet i hele sin tid som minister'.

Og Enhedslistens forsvarsordfører, Eva Flyvholm, erklærer sig enig.

Forsvarsordfører for Alternativet, René Gade og Jeppe Jakobsen, ordfører for beredskab og hjemmeværn for Dansk Folkeparti, håber begge, at fokus nu flytter sig fra at være på Carl Holst som minister til i stedet at være på forsvaret.

Det er stadig uvist, hvem der skal overtage posten som forsvarsminister, og flere politikere kommer med deres bud på en mulig afløser. Jonas Dahl fra SF og Morten Marinus fra Dansk Folkeparti gætter begge på Jacob Ellemann.

DF om Holst-afgang: Så kan regeringen vel komme videre

Se Løkke fortælle om Holst her