Holst giver DF den kolde skulder

Carl Holst (V) har efter alt at dømme ikke i sinde at lægge alle kort på bordet, som DF ellers opfordrer ham til

Søren Espersen udtaler sig om Carl Holst.

Intet tyder på, at forsvarsminister Carl Holst (V) vil følge DF-næstformand Søren Espersens opfordring om at fremlægge alle dokumenter i sagen om den skattebetalte spindoktor.

I stedet oplyser Holst, at han vil afvente den undersøgelse, som Region Syddanmark har igangsat.

- Der er iværksat en undersøgelse, og den afventer jeg. Jeg vil naturligvis stille mig til rådighed for undersøgelsen og samarbejde fuldt ud. Derudover har jeg ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt, skriver Carl Holst til Ekstra Bladet.

Forinden lagde Søren Espersen ellers ikke skjul på, at den rette strategi for Holst være at fremlægge alt for pressen og på den måde få lukket sagen:

- Det er, som om at pressen skal hale alting ud af Carl Holst og Venstre. Jeg synes, at han for sin egen skyld skal få sat en stopper for det og lægge tingene frem, sagde Søren Espersen.

Stadig tillid til Holst
Ekstra Bladet har forelagt Carl Holsts afvisning for Søren Espersen.

- Det er så det valg, han har truffet, lyder DF'eren umiddelbare reaktion.

- Betyder det så noget for jeres tillid til Carl Holst som forsvarsminister?

- Nej, for jeg har bare givet ham et godt råd for, at sagen ikke skal blive trukket yderligere i langdrag. Men det ændrer ikke på, at vi har tillid til ham som forsvarsminister, siger Søren Espersen.

For sin egen skyld bør Holst lægge alle kort på bordet, lyder det fra Søren Espersen (DF). Dansk politik - 20. sep. 2015 - kl. 14:01 DF øger presset på Holst: Læg alt frem

Uskønt forløb
Sagen om Carl Holsts spindoktor har udviklet sig dag for dag, og nye skeletter vælter fortsat ud af skabet. Flere gange er Holst blevet taget i at lyve. Ikke mindst da Ekstra Bladet kunne fremvise et brev fra forsvarsministeren til Lars Løkke, hvor Ingemann blev omtalt som Holsts 'personlige assistent'. En oplysning, der gik stik imod det, Holst tidligere havde sagt.

Senest har Jyllands-Posten beskrevet, at avisen har set flere eksempler på læserbreve, som er oprettet af Christian Ingemann, og som er blevet sendt til diverse medier fra Carl Holsts kampagne-e-mail.

Se også: Tulle om Holst-sagen: Kan få konsekvenser

Ifølge DF-formand Kristian Thulesen Dahl kan det ikke afvises, at sagen får konsekvenser for forsvarsministeren:

- Det er da et uskønt forløb, når man ikke fra første færd kan sige, hvordan tingene forholder sig, men det er som om, at det skal trækkes ud. Om det skal have konsekvenser... Der må vi afvente den undersøgelse, der bliver lavet og vurdere på baggrund af den, sagde Kristian Thulesen Dahl til Ekstra Bladet i går.

Få et overblik over Carl Holsts møgsager.

131 kommentarer
Vis kommentarer