Holst i fortroligt møde med sin højrehånd: Det er din skyld

Ballade i Region Syddanmark: Fejlskøn af sundhedsdirektør skyld i at millionkrav mod sygehuschef blev droppet, mener udvalg

Carl Holst(foto: Ida Munch, Polfoto)
Carl Holst(foto: Ida Munch, Polfoto)

Carl Holsts forhenværende højrehånd i Region Syddanmark, sundhedsdirektør Jens Elkjær, bærer skylden for, at regionen har måtte opgive et millionkrav mod en sygehuschef.

Det er regionens forretningsudvalg med Carl Holst i spidsen kommet frem til i anklagen om systematisk overbetaling af sygehuschef Henrik Villadsen.

På et møde 20. december 2013 måtte Carl Holst derfor rejse kritik af sin nære allierede ' for udøvelse af det fejlskøn, som gav anledning til, at regionen har mistet et tilbagebetalingskrav mod Henrik Villadsen som følge af for meget udbetalt honorar'.

Se også: Fortroligt notat om sygehuschef: Malkede kassen for millionbeløb

1,36 mio. kr.
Det fremgår af et fortroligt resumé af mødet mellem Carl Holst og Jens Elkjær, som Ekstra Bladet er bekendt med indholdet af.

Som afsløret i Ekstra Bladet i går har et fortroligt revisor-notat fra Deloitte påpeget, at Henrik Villadsen fra 2007-2011 uretmæssigt har fået 1,36 mio. kr. i overbetaling for aftenarbejde på Sygehus Sønderjylland.

På daværende tidspunkt var han lægefaglig direktør på sygehuset, men havde altså også en gedigen sideindtægt ved at lave hjerteundersøgelser om aftenen.

Det er i forbindelse med disse undersøgelser, at Deloitte mener, at Henrik Villadsen systematisk har taget sig for godt betalt.

I dag sidder Henrik Villadsen i et velbetalt job som direktør for Køge og Roskilde Sygehuse.

Se også: Skandale-sag: Derfor opgav Holst og co. millionkrav mod direktør

Passiv direktør
Sagen om Henrik Villadsens angivelige overbetaling havnede - efter klager fra flere ledende medarbejdere - på sundhedsdirektør Jens Elkjærs bord i sommeren 2011.

11. november samme år mødtes de to.

Men ifølge Deloitte-notatet krævede Jens Elkjær ikke, at regionen fik overbetalingen retur, og han skjulte i stedet sagen for regionens øvrige topledelse.

Først i sommeren 2013 kom der igen skub i kludene.

Her betød et tip fra en whistleblower, at Region Syddanmark satte Deloitte til at undersøge sagen.

Da Deloittes notat lå klar, valgte Region Syddanmarks forretningsudvalg desuden at indhente en uafhængig juridisk vurdering af sagen.

Se også: Skarp kritik i Holst-sagen: Endnu mere alvorligt nu

Fejlskøn
Forhenværende retspræsident Niels Waage blev sat på opgaven. Han satte kritisk fokus på Jens Elkjærs håndtering.

'Det beror på et fejlskøn, når Elkjær har fundet det særdeles tvivlsomt, om en tilbagebetalings-sag på det foreliggende grundlag kunnes føres med succes for regionen.'

Niels Waage mener nemlig, at regionen på 'et ret sikkert grundlag' kunne have forlangt pengene retur.

Dette havde dog sandsynligvis krævet, at Jens Elkjær greb ind, da han blev bekendt med sagen i 2011.

Niels Waage peger nemlig på, at en domstol kunne tolke Jens Elkjærs passivitet som, at regionen havde opgivet at hente pengene hjem.

92 kommentarer
Vis kommentarer