Holst: Jeg har haft en lykkelig tid som minister

Overdragelsesforretning i Forsvarsministeriet. Carl Holst forlader ministertaburet efter 93 dage

Her kan du se talerne fra den afgående og den tiltrædende forsvarsminister

Danmarks nye forsvarsminister Peter Christensen gør comeback i dansk politik, når han i dag overtager Forsvarsministeriet fra Carl Holst, der ikke nåede 100 dage på posten.

Det sker som altid ved ministerudnævnelser til en officiel overdragelsesforretning, der foregår i Forsvarsministeriet. Her vil Carl Holst og Peter Christensen bytte gaver og sige et par bevingede ord.

Og Carl Holst lagde under overdragelsen - til manges overraskelse - ud med at slå fast, at hans kuldsejlede debut som minister bestemt ikke havde været en dårlig tid.

Lykkelig tid
- Man siger, at en minister lykkeligste stunder er den første og den sidste tur i ministerbilen. Sådan har det ikke været for mig. Jeg har haft en lykkelig tid som forsvarsminister, lød det fra Carl Holst, der gav en model af et F16-fly til Peter Christensen.

Carl Holst modtog omvendt et egetræ af Peter Christensen. For, som den nye forsvarsminister påpegede: 'Jeg vil bryde den tradition, der har været for at uddele muntre og drilske gaver. For jeg synes ikke, det har været muntert.'

Derpå forklarede Peter Christensen, at egetræer godt kan se pjuskede ud, som tilfældet var efter stormen i 1999.

- Men egetræer bliver stående. For de har nogle stærke rødder. Og det har du også.

Løkke overraskede

Statsminister Lars Løkke Rasmussen overraskede i formiddags de fleste på Christiansborg og omegn, da han udpegede Peter Christensen som ny forsvarsminister.

Peter Christensen kom ikke i Folketinget ved valget i juni, men blev siden nævnt som et mulig outsider til en ministerpost ved regeringsudnævnelsen. Det skete imidlertid ikke, og Peter Christensen annoncerede siden, at han helt havde trukket sig fra politik.

Peter Christensen. (Foto: Jens Dresling) Dansk politik - 30. sep. 2015 - kl. 11:35 Ny forsvarsminister: Jeg havde ikke forventet det

(Foto: Jakob Jørgensen) Dansk politik - 30. sep. 2015 - kl. 10:51 Stor overraskelse: Peter Christensen ny forsvarsminister

- Jeg forlader ikke politik med en drøm om at vende tilbage. Det kan jeg slet ikke se for mig, sagde Peter Christensen i sommer til Jydske-Vestkysten.

1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 Forsvarsminister Peter Christensen og statsminister Lars Løkke Rasmussen ved Amalienborg. (Foto: Lars Løkke Rasmussen)
4 af 4 
177 kommentarer
Vis kommentarer