Holst og spindoktoren forgyldes

Carl Holst har udsigt til en klækkelig aftrædelsesordning trods blot tre måneder som minister - spindoktor Ingemann kan også se frem til et gyldent håndtryk

Analyse: Løgne og elendig pressekontakt har kostet Carl Holst

Carl Holst (V) nåede blot at være forsvarsminister 93 dage, inden han sagde stop som følge af sagen om sin spindoktors rolle under valgkampen.

Ikke desto mindre kan Holst se frem til at beholde sin ministerløn i halvandet år.

Det er således den periode, han er berettiget til at modtage det såkaldte eftervederlag som minister. I alt giver det ham godt 1.764.000 kroner i efterløn.

Carl Holst Dansk politik - 29. sep. 2015 - kl. 14:23 Carl Holst går af som forsvarsminister

Det var netop en sag om eftervederlag, der dannede rammen om den første storm, Carl Holst rendte ind i som forsvarsminister.

Således kom det frem kort tid efter valget, at han ville modtage en årsløn som regionsformand oven i sin ministerløn. Holst valgte dog hårdt presset at frasige sig en del af dette eftervederlag.

Nu kan han så glæde sig over, at et andet eftervederlag sikrer ham en fortsat god hyre, når han den kommende tid blot skal fungere som menigt medlem af Folketinget.

Her er tre bud på den nye forsvarsminister

Carl Holst er imidlertid ikke den eneste, der kan se frem til en god aftrædelsesordning. Også spindoktor Christian Ingemann beholder sin løn i en periode, efter at han stopper samtidig med ministeren.

Ifølge reglerne for de særlige rådgivere modtager Christian Ingemann fuld løn i et halvt år efter sin fratrædelse. Det giver ham i alt knap 365.000 kroner. Christian Ingemann nåede blot at være spindoktor for Carl Holst i 39 dage.

Se Løkke fortælle om Holst her (Video: Kristian Brårud Larsen)

263 kommentarer
Vis kommentarer