Annonce:
Annonce:

Holst-redegørelse: Duer ikke - væk

Et flertal i Region Syddanmark har forkastet redegørelse i Carl Holst-sagen om valgkamp på skatteborgernes regning

(Foto: Finn Frandsen)
(Foto: Finn Frandsen)
Annonce:
Følg Politik

Politikerne på Carls Holsts (V) hjemmebane i Region Syddanmark er langt fra tilfredse med en redegørelse, der kan afgøre forsvarsministerens politiske liv.

Embedsmændenes redegørelse i sagen om en mulig skatteyderbetalt valgkamp er både "tynd og mangelfuld". Et flertal krævede derfor redegørelsen lavet om på et møde i forretningsudvalget mandag aften.

Ekstra Bladet erfarer fra flere kilder, at det på mødet kom frem, at 165 af Christian Ingemanns mails havde direkte relation til valgkampen.

Desuden har den omstridte personlige rådgiver forsikret om, at han vil stille 10.000 mails til rådighed for Statsforvaltningen.

Ny ballade i Carl Holst-sag: Regionsfolk forkaster 'tynd og mangelfuld' redegørelse

Mest skarp var retorikken fra De Konservative.

Annonce:

- Over halvdelen af Ingemans mails omhandler valgkamp - og kun reelt kun omkring 10 procent af arbejdsopgaverne svarer til stillingsopslaget. Dybt kritisabelt og jeg vil være overrasket, hvis ikke statsforvaltningen når frem til, at dette også er ulovligt - dette vil så senere medfølge politianmeldelse, skriver Lasse Krull, Gruppeformand fra de Konservative, i en mail til Ekstra Bladet.

Skærpet retorik
Og kritikken hagler ned over Carl Holst fra forretningsudvalgets medlemmer.

- Hvis ikke statsforvaltningen starter en undersøgelse på baggrund af det her, så gør vi. Vi har skærpet retorikken og gået fra indicier til kraftige indicier på, at Ingemann har deltaget i valgkampen, siger Thies Mathiassen fra DF.

- Mødet har bestyrket vores mistanke om, at der foregået noget ulovligt, siger Vibeke Syppli Enrum fra Enhedslisten.

- Det er en yderligere bestyrkelse af mistanken om, at Ingemann hjalp Carl Holst i valgkampen, meget tyder på, at projekt smart velfærd var et skalkeskjul for valgkamp, siger Poul Erik Svendsen fra Socialdemokratiet.

Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af udkastet til redegørelsen, som fylder syv sider uden bilag. Den gennemgår slavisk den omstridte kommunikations-medarbejder Christian Ingemann Nielsens ansættelse og arbejdsopgaver.

Annonce:

Regionen har også undersøgt Ingemanns mail i perioden fra valget blev udskrevet den 27. maj til valgdatoen den 18. juni 2015. Formålet er at få "en faktuel afklaring af hans arbejdsopgaver under regionsrådsformandens valgkamp til Folketinget", står der i udkasten til redegørelsen, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af.

Flere regionsrådsmedlemmer forlanger dog, at Carl Holst udleverer indholdet af den meget omtalte mail carlholstkampagne@gmail.com til regionen - og ikke kun til Statsforvaltningen, som han lovede i fredags.

- Vi ønsker, at få Carls Holsts kampagnemail med i regionens redegørelse, så der ikke er tvivl om, hvorvidt de mails kommer med i undersøgelsen, siger Karsten Uno Petersen (S).

Tosset
- Det er tosset at sende redegørelsen af sted uden kampagnemailen, så derfor vil vi kræve den udleveret til regionen, fastslog Vibeke Syppli Enrum (EL) før mødet.

Regionsrådet forventes at godkende en ny redegørelsen på et møde den 7. oktober.

Annonce:

Statsforvaltningen beslutter derefter, om man vil starte en undersøgelse af sagen på baggrund af redegørelsen. Hvis forvaltningen begynder en undersøgelse - der formentlig kan afgøre forsvarsministerens politiske skæbne - så ventes den færdig inden for et par måneder.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Carl Holst til regionsrådsmedlemmernes krav om indsigt i den omstridte kampagnemail.

Her er en gennemgang af Holsts møgsager

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: