Hotel-kongen: Troels snuppede suiten

Troels Lund Poulsen tog suiten som den eneste, da regeringens Disruptionråd holdt møde i Viborg

Troels Lund Poulsen tog suiten, da der skulle overnattes på hotellet i Viborg. Foto: Jens Dresling
Troels Lund Poulsen tog suiten, da der skulle overnattes på hotellet i Viborg. Foto: Jens Dresling

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen deltog selv i flere af møderne med regeringens prestigefyldte Disruptionråd. Og det skete i sus og dus.

Mens de menige medlemmer og gæster måtte nøjes med almindelige værelser, snuppede ministeren nemlig ved mindst en lejlighed en suite til tusindvis af kroner for en enkelt overnatning. Det viser bilag fra Disruptionrådet, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Ved Disruptionrådets sidste møde på Best Western Golf Hotel i Viborg i september 2018 valgte Troels Lund at indlogere sig i hotellets suite. Her lød regningen på 2995 for en enkelt overnatning.

 

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at pengene har siddet løst, når det 33 mand store ensemble af eksperter, ministre, fremtrædende erhvervs- og fagforeningsfolk samt et følge af embedsmænd har besøgt otte danske byer de sidste to år.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen på et af Disruptionrådets møder. Foto: Liselotte Sabroe Dansk politik Løkkes luksusråd blæste på statens aftale: Fråsede på dyre hoteller

Disruption for millioner

Den samlede regning for Disruptionrådets udgifter løber op i knap tre millioner kroner. I alt har rådet frem til oktober 2018 brugt 2.798.852 kroner på afholdelse af de otte møder rundt omkring i Danmark, på konsulentydelser samt på diverse interne udgifter.

Afholdelsen af møderne alene har kostet 1,5 mio. kroner. Heraf er 1.191.057 kroner brugt på hoteludgifterne til værelser og forplejning, som Ekstra Bladet i dag beskriver.

Hvad har de egentlig lavet?

Disruptionrådet har brugt næsten to år på at holde samlet ni møder - otte på forskellige danske hoteller. Og et sidste på Marienborg i januar.

I januar udgav rådet så rapporten 'Klar til fremtidens job', hvor de over 60 sider gør status på de sidste to års arbejde.

Et af målene med rådet var ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen, at 'alle skal være fremtidens vindere'.

Undervejs har rådet diskuteret den teknologiske udvikling, digitalisering, klimaforandringer og ændringer på arbejdsmarkedet. Blandt andet har rådets diskussioner været medvirkende til, at fagbevægelsen for første gang har indgået aftale med den deleøkonomiske platform Hilfr.

Selv Troels Lund Poulsens chef, Lars Løkke Rasmussen, måtte nøjes med et værelse i mellemklassen til bare 1260 kroner.

Ifølge hotellets hjemmeside er suiten på ca. 60 kvadratmeter, fordelt på en stue med udsigt til søen. Hvis man bliver træt af sø-udsigten, er der 58-tommer farve-tv, minibar og aircondition. Badeværelset tilbyder jacuzzi og elegant bruseniche, badekåbe, tøfler samt hårtørrer og en lækker serie af sæbe og plejeprodukter. Derudover er der privat spisestue og mødelokale i suiten.

Det var på Golf Hotel Viborg i billedskønne omgivelser, at Troels Lund kunne slappe af på suiten.
Det var på Golf Hotel Viborg i billedskønne omgivelser, at Troels Lund kunne slappe af på suiten.
 

Beskæftigelsesministeriet oplyser til Ekstra Bladet, at suiten i Viborg var bestilt af sikkerhedsmæssige hensyn, men praktiske hensyn gjorde, at det var Troels Lund, der ikke normalt overnatter på særligt sikrede værelser, som overnattede der.

Troels Lund: Prisen var rimelig

Ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen var det pengene værd, at Disruptionrådet kunne sove og spise for samlet 1,2 mio. kr., mens de holdt blot otte møder.

– Når det handler om skatteborgernes penge, er det selvfølgeligt helt afgørende, at udgifterne holdes på et rimeligt niveau. Derfor er der også forud for møderne indhentet tilbud fra tre konferencehoteller i de områder, hvor de enkelte møder er afholdt.

– Ved udvælgelsen har man også taget hensyn til andre ting som fx antallet af værelser, konferencefaciliteter, og om der er overenskomst. Derudover skal man huske på, at møderne strækker sig over et helt døgn.

– Derfor synes jeg samlet set, at udgiften pr. person har været rimelig, siger Troels Lund til Ekstra Bladet.

Minister-kattelem

Disruptionrådet har kunnet smyge sig uden om de rabat-regler, som statslige institutioner ellers normalt er forpligtet til at følge.

Årsagen: At Troels Lund og Lars Løkke selv var med som ministre.

’Det følger imidlertid af Konferenceaftalens punkt 3.3., at statslige institutioner i en række tilfælde ikke har pligt til at købe konferencefaciliteter på rammeaftalen, herunder såfremt konferencen har deltagelse af en eller flere ministre’, oplyser Beskæftigelsesministeriet til Ekstra Bladet.

Ifølge Troels Lund var det også nødvendigt, at rådet brugte over en million på eksterne konsulenter ud af et samlet budget på under tre mio. kroner. Han henviser til, at pengene blandt andet er brugt på en film og oprettelsen af en Facebook-gruppe:

Elite debat

– Disruption og forandringerne kan nemt blive en debat for eliten, selv om det kommer til at betyde noget for alle danskere. Er disruption så blevet det, som hele Danmark taler om? Nej, må vi erkende, men jeg er overbevist om, at vi med dette arbejde har fået det lidt højere op på dagsordenen.

131 kommentarer
Vis kommentarer