Hotel på Copacabana: Politikere på betalt Rio-rejse

Når flere toppolitikere følger de danske OL-helte, så bor de gratis på hotel i hjertet af byen

Anders Samuelsen ser Caroline Wozniacki under den olympiske tennisturnering (Foto: POLFOTO)
Anders Samuelsen ser Caroline Wozniacki under den olympiske tennisturnering (Foto: POLFOTO)
Følg Politik

Syv toppolitikere får under OL en unik oplevelsen helt tæt på Danmarks og resten af verdens topatleter.

Opholdet på Hotel Golden Tulip med adresse på den ikoniske Copacabana-strand, samt alle adgangsbilletter, bliver betalt af Danmark Idrætsforbund (DIF).

Turen koster samlet set idrættens hovedorganisation mindst 10.000 - 12.000 kroner per politiker. Altså samlet set en udskrivning på over 70.000 kroner. Penge som forbundet dermed ikke kan bruge på idrætten herhjemme.

De syv politikere, som har takket ja til det fede tilbud tæller topfolk som Henrik Sass Larsen (S), Anders Samuelsen (LA), Søren Pape Poulsen (K) og Morten Østergaard (R), som er indkvarteret sammen med DIF's øvrige delgegation i Rio på hotellet, hvorfra gæsterne blot skal krydse gaden for at dyppe tæerne i Atlantens lune bølger.

Sådan her lød invitationen som politikerne modtog fra DIF i december 2015:

'DIF vil meget gerne give dig med ledsager mulighed for at følge de danske idrætsudøvere under OL.'

'Vores invitation omfatter alle omkostningerne til opholdet i Rio - dvs. hotel inklusiv morgenmad - mens rejseomkostningerne er for egen regning. Desuden vil vi sørge for billetter til minimum ét dagligt idrætsarrangement - fortrinsvis hvor der er mulighed for at overvære danske atleter i kamp. Indkvartering vil finde sted på Danmarks officielle hotel under legene, Hotel GOLDEN TULIP REGENTE.'

Artiklen fortsætter under billedet ...

Udsigten fra Hotel Golden Tulip i Rio, hvor de danske politikere bor. (Foto: PR)
Udsigten fra Hotel Golden Tulip i Rio, hvor de danske politikere bor. (Foto: PR)

Opholdet varer fire-fem dage og politikerne overværer adskillige sportsbegivheder undervejs. Morten Østergaard har eksempelvis delt billeder på Twitter fra åbningsceremonien på Maracanã, landevejscykling, bordtennis, roning, sejlads og tennis.

DIF bruger samlet 18,5 millioner kroner på sit OL-setup. Pengene kommer hovedsagligt fra Den Internationale Olympiske Komité (IOC) og sponsorer - fremgår det af bugettet.

Ekstra Bladet har forsøgt at indhente kommentarer fra alle syv deltagende politikere.

Kun to - Søren Pape og Morten Østergaard - har svaret. Henrik Sass Larsen (S), Mogens Jensen (S), Anders Samuelsen (LA) og Leif Mikkelsen (LA) har forholdt sig tavse. Brian Mikkelsen (K) oplyser, at han er i Rio som formand for Olympisk Idrætsforum, der er etableret af DIF.

Østergaard: Jeg er kæmpe sportsfan
Den radikale leder, Morten Østergaard, er en af de syv folketingspolitikere, der har takket ja til DIF's RIO-invitationen. Hustruen er dog blevet hjemme i Danmark.

- Jeg glæder mig til for første gang at følge det på nærmeste hold, skrev han i en pressemeddelelse 5. august.

Om hvorfor han takkede ja til tilbuddet, uddyber han i en skriftligt kommentar til Ekstra Bladet:

- Jeg deltager, fordi OL er den største idrætspolitiske begivenhed, der findes. Fra sagen om russisk doping til flygtningeholdet har alle jo kunne se, at det er mere end bare sport. Og så fordi jeg er kæmpe sportsfan og derfor gerne vil bakke op om det store arbejde, der gøres i specialforbundene indenfor de rammer, vi giver elitesporten i Danmark politisk, skriver han og fortsætter:

- Jeg får også lejlighed til at møde repræsentanter for de forskellige sportsgrene og høre om deres udfordringer. Det har været en stor oplevelse, og får jeg buddet en anden gang vil jeg ikke tøve med at takke ja.

Pape: jeg betaler selv flyet
Konservativ partileder Søren Pape Poulsen skriver følgende i en kommentar til sin Rio-rejse.

- Jeg har fået en invitation fra Danmarks Idrætsforbund til, fra nærmeste hold, at følge frugterne af det danske elite-idrætsarbejde, som jeg har takket ja til, og hvor invitationen omfatter opholdet, mens jeg selv betaler rejseomkostningerne.

- Jeg glæder mig til at blive klogere på idrættens verden på den internationale scene og samtidig vise min opbakning til de rød-hvide farver, når der bliver mulighed for at se de danske atleter i kamp.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind