Annonce:
Annonce:

Hun er fortid: Færdig som næstformand i Nye Borgerlige

Det var kun ganske få uger, Henriette Ergemann nåede at sidde på posten som næstformand i Nye Borgerlige

Henriette Ergemann er fortid som næstformand i Nye Borgerlige. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Henriette Ergemann er fortid som næstformand i Nye Borgerlige. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Så gik den ikke længere.

Henriette Ergemann er ikke længere næstformand i Nye Borgerlige.

Hun har nemlig selv trukket sig fra posten, skriver hun på Facebook.

'Som I nok allerede har læst i medierne, så trækker jeg mig som næstformand for Nye Borgerlige,' skriver hun i opslaget.

Blev ikke væltet
Hun skriver desuden, at den seneste uge har været 'hård for hende, hendes familie og partiet', og at det aldrig var hendes mening at skade partiet.

'Jeg er en holdspiller ind til benet, og det sidste, jeg ønskede, var at skade partiet, og at nogle gamle udtalelser står i vejen for det vigtige arbejde, vi har for et friere Danmark.'

Hun afviser også, at hun skulle være blevet væltet.

'Beslutningen er min, og jeg er ikke blevet væltet af hovedbestyrelsen, hvilket slet ikke er muligt, da jeg er valgt af medlemmerne,' skriver hun.

Annonce:

Vilde kommentarer
Ergemann lægger heller ikke skjul på, at medieopmærksomheden omkring hende, siden hun fik posten, har været hård.

'Dog vil jeg ikke lægge skjul på, at presset fra medierne har været massivt og ødelæggende for mig,' skriver hun i opslaget.

Det kommer i kølvandet på, at flere medier de seneste par uger har gravet et væld af kontroversielle kommentarer frem fra hendes nære fortid.

Henriette Ergemanns svinere

'Mord på uskyldige børn'
I en kommentar rettet mod den tidligere generalsekretrær for Unicef og tidligere S-minister, Karen Hækkerup, skrev Henriette Ergemann, at hun mente, at Hækkerup skulle i fængsel for børnemord.

'Sindssyge kælling. Hun skal i fængsel for mord på uskyldige børn,' skrev Henriette Ergemann efterfulgt af en vred smiley.

Kommentaren faldt som svar til en video fra efteråret 2020, som på ny var blevet delt i den offentlige Facebook-gruppe 'Kend din grundlov' i maj 2021.

I videoen udtalte Karen Hækkerup, at Unicef var begyndt at indkøbe og oplagre sprøjter, fordi alle børn skulle vaccineres mod covid-19, når der en dag kom en vaccine mod virussen.

doc7ox077kusmh1jxzsggh9 

'Jeg håber, din datter får saltvand'
I juli 2021 skrev Ergemann en kommentar til daværende sundhedsminister Magnus Heunickes eget opslag på Facebook, hvori ministeren forklarede, at han var på vej til 'vaccineland' for at få sit andet vaccinestik, mens hans datter skulle have sit første.

'Vaccineland? Hvor er det? Kunne du og alle de andre rablende uansvarlige forældre så ikke flytte til det land og lade os andre få vores liv tilbage? Jeg håber, din datter får saltvand, som du gjorde, men mon ikke? Lige så rablende vanvittig du er, så vil du vel ikke at skade dit eget barn?', skrev Henriette Engemann og fortsatte:

'Hvor meget bliver du betalt for at pushe de skadelige vacciner i børn, der ikke bliver syge eller dør af corona? Jeg glæder mig til retsopgøret'.

Hun uddybede, at hun mener, at politikerne i virkeligheden ikke får den rigtige vaccine, men derimod saltvand.

doc7ox0mmoefp4mazf36u8

'Klamme stodder'
På et opslag i Facebook-gruppen 'Danmark vågner' skrev Henriette Ergemann i maj 2021 om Søren Pind:

'Søren Pind er rablende sindssyg. Han har også udtalt at det er helt ok ikke-vaccinerede ikke kan få lov at færdes på offentlige veje (smiley der kaster op, red.) ... klamme stodder som helt sikkert ikke selv tager den.'

En anden skrev og spurgte, om Søren Pind selv var vaccineret, og til det svarede Henriette Ergemann:

'Måske han vil hvis han kan få den analt?'

doc7oyeyprayhy2rwedmal 

B.T. kunne blandt andet berette, at hun tidligere havde skrevet, at hun oplevede spontane blødninger, når hun var sammen med vaccinerede personer.

Og kort efter kunne Ekstra Bladet så afsløre, at hun i 2021 skrev, at Karen Hækkerup, tidligere general sekretær i Unicef, skulle 'i fængsel for mord på uskyldige børn'. Hun anklagede desuden den forhenværende sundhedsminister Magnus Heunicke for at få saltvand i årerne i stedet for en vaccine, og at hun 'så frem til retsopgøret'.

Syge Borgerlige: Så vild er flugten

Annonce:

Derudover havde hun kaldt Søren Pind 'rablende sindssyg' og 'klamme stodder' samt insinueret, at han ville tage coronavaccinen, 'hvis han kunne få den analt'.

En udtalelse, som minoritetsordføreren i Alternativet, Christina Olumeko, mente tenderede homofobi.

Fredet af Boje
Henriette Ergemann blev valgt som næstformand med et overtal af stemmer på Nye Borgerliges ekstraordinære landsmøde 7. februar, hvor Lars Boje Mathiesen også blev valgt som formand for partiet.

Den nye næstformand i Nye Borgerlige, Henriette Ergemann, gemmer på en nær fortid med en række kontroversielle kommentarer. Blandt andet har hun anklaget den tidligere minister Karen Hækkerup for 'mord på uskyldige børn'

Lars Boje ville ikke tage endegyldig afstand til Ergemanns kommentarer. Han lagde dog vægt på, at 'det var en retorik, han ikke ville have brugt'.

Netop Lars Boje fredede i sidste uge Henriette Ergemann som næstformand.

- Henriette Ergemann er valgt til posten af Nye Borgerliges medlemmer, og derfor bliver hun selvfølgelig ved med at være det, udtalte Lars Boje til Ekstra Bladet og fortsatte:

- Men hun har sagt, at hun er ked af det, og at hun fortryder. Og det med at erkende, at man har skrevet noget, som man fortryder, det synes jeg faktisk bare er en god menneskelig egenskab.

Annonce:

Undskyldte på Facebook
Henriette Ergemann beklagede i sidste uge sine 'uhensigtmæssige kommentarer' i et Facebook-opslag.

Hun skrev samtidig også, at hun forventede at fortsætte i sit hverv som næstformand i partiet, og at hun håbede, at hun kunne 'bevise sit værd'.

'Det er jeg ked af, og jeg vil gerne undskylde. Og jeg vil gøre mit ypperste for at vise, at jeg er værdig til den enorme tillidserklæring, som Nye Borgerliges medlemmer viste mig ved at vælge mig som deres næstformand ved det ekstraordinære årsmøde i sidste uge,' skrev Ergemann blandt andet.

Men sådan skulle det altså ikke gå.

Læs hele opslaget her:

Dansk politiks vildeste svinere: 'Dum som et bræt'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: