Annonce:
Annonce:

Hun fik jorden til at brænde under Messerschmidt: Jeg har styr på min mavefornemmelse

Rikke Karlsson er trist over konklusion om misbrug af EU-midler i fonde, hun selv var medlem af, men glad for at hun fulgte sin mavefornemmelse og blev løsgænger

Annonce:
Følg Politik

Rikke Karlsson detonerede en politisk sprængladning til en af de største politiske kriser i Dansk Folkepartis historie, da hun i efteråret valgte at smække offentligt med døren og melde sig ud af DF's gruppe i Europa-Parlamentet, fordi hun ikke kunne få indsigt i regnskaberne for fondene MELD og FELD under Morten Messerschmidts ledelse.

I kølvandet på beslutningen føg det med mistanker om snyd med EU-midler. Og nu konkluderer Europa-Parlamentets generalsekretær i et notat, at der har været rod i fondsregnskaberne, at vitale oplysninger mangler, og at der har været tale om misbrug af EU-midler. Desuden lægger generalsekretæren op til, at der skal tilbagebetales over 2,9 mio. kroner til EU-kassen.

Rikke Karlsson, der i dag er løsgænger, er ærgerlig over sagen.

Annonce:

- Det er trist, at der er brugt penge på noget, der ikke skulle være. Men det er positivt, hvis det her kan føre til, at der kommer mere åbenhed over, hvad EU-penge går til. For det var det, min bekymring gik på: At jeg skulle stole blindt på, at alt var, som det skulle være uden at kunne få noget at se for det, siger Rikke Karlsson til Ekstra Bladet.

Da parlamentarikeren meldte sig ud af DF i oktober 2015, reagerede Morten Messerschmidt med at kalde hende en 'forvirret pige'.

- Hun har været en noget forvirret pige, og jeg tror, parlamentsarbejdet er kommet bag på hende, sagde Messerschmidt dengang til Ekstra Bladet. Noget, han dog senere beklagede.

Den tidligere DF'er glæder sig dog i dag over sin mavefornemmelse, der resulterede i udmeldingen tilbage i oktober 2015.

Rungende kritik og millionregning: Messerschmidt misbrugte EU-midler

Messerschmidts forklaringer: Forvirrede og forskruede piger

Messerschmidt på tilbagetog: Jeg vil gerne beklage

- Man kan selvfølgelig grine af, at jeg har styr på min mavefornemmelse. Men jeg er faktisk rigtig glad for den mavefornemmelse i dag, og jeg er glad for, at jeg fulgte den, siger Rikke Karlsson.

Annonce:

Hun afviser, at hun har været ud på at begå et karaktermord på Morten Messerschmidt (DF), selvom han på mandag formentlig står med et tilbagebetalingskrav på over 2,9 mio. kroner.

- Jeg var under beskydning for, at jeg lavede et karaktermord. Det gjorde jeg mig meget umage for ikke at gøre. Men jeg ville bare ikke tage ansvaret for noget, jeg ikke kunne se, lyder det fra Rikke Karlsson.

Hun er uenig med Morten Messerschmidt i, at der er tale om politisk chikane.

- Jeg er ikke enig med ham i, at den her indstilling fra generalsekretæren er politisk chikane. Hvis man vil have, at der skal være tillid til det, der foregår, skal det kunne tåle dagens lys - og så skal man lægge alt frem. Det gør også, at man vil tænke sig om en ekstra gang, siger Rikke Karlsson.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: