Annonce:
Annonce:

Hun svinede Thorning: Nu skal Helle være hendes chef

For bare et år siden svinede regionalchef for FN's Flygtninghøjkommissariat SR-regeringens familiesammenføringsregler. Nu bliver Helle Thorning-Schmidt formentlig hendes chef

Annonce:
Følg Politik

- Danmark løber fra sit ansvar. I kan ikke være det bekendt.

Så kontant var regionalchef for Nordeuropa ved FN's Flygtningejøjkommissariat (UNHCR), Pia Prytz Phiri, for mindre end et år siden. Dengang kritiserede Prytz Phiri i skarpe vendinger den danske SR-regerings forslag om, at flygtninge skal vente et år, før de kan opnå familiesammenføring.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt var selv bannerfører for forslaget, da hun fremførte det under Folketingets åbning i oktober sidste år. Men nu tyder meget på, at Thorning selv skal være flygtningehøjkommissær, efter hun i dag blev præsenteret som kandidat af statsminister Lars Løkke Rasmussen, der 'håber og tror', at hun får posten.

Upopulær dame

For et år siden var den daværende danske regeringsleder ellers en upopulær dame i UNHCR:

Annonce:

Regionalchef Pia Prytz Phiri kaldte det danske familiesammenføringsforslag - som senere blev ophøjet til lov - direkte 'ulykkeligt' i et interview med DR.

Så Danmark er i gang med at løbe fra sit ansvar. Er det det, du siger?

- Det synes jeg godt, man kan sige, siger Pia Prydtz Phiri.

- Jeg synes ikke, man kan være det bekendt. Danmark har ellers et utrolig godt rygte internationalt i forhold til at fremme menneskerettigheder og udvikling globalt.

Thorning forsvarede på pressemødet fredag sine beslutninger som statsminister på flygtningeområdet.

- Jeg står helt på mål for de beslutninger, som blev truffet, da jeg var statsminister, og man skal under alle omstændigheder huske på, at Damnmark er en stærk samarbejdspartner for UNHCR - og har været det siden, man startede helt tilbage i '50. Og på den måde er der ikke nogen tvivl om Danmarks engagement igennem skiftende regeringer, lød det bl.a. fra Thorning, der gentog sit svar på flere kritiske spørgsmål om den stramme danske kurs over for flygtninge.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: