Hva' sker der? Messerschmidt talsmand for EU-begejstring

Dansk Folkepartis stemmesluger står som hovedforfatter til rapport, der taler varmt for det Europa-parlament, han normalt foragter

Morten Messerschmidt afviser at fundet EU-kærligheden frem i ny rapport (Foto: Pofoto)
Morten Messerschmidt afviser at fundet EU-kærligheden frem i ny rapport (Foto: Pofoto)

Morten Messerschmidt har gjort det til en politisk levevej at kritisere sin arbejdsplads EU og i særdeleshed Europa-parlamentet.

Alligevel er der flere EU-venlige passager i en rapport om EU's konkurrencepolitik, som DF'eren er hovedfatter til. Og det giver anledning til politisk hån fra Messerschmidts måske argeste danske modstander i Bruxelles, Morten Helveg Petersen(R).

- MrMesserschmidt har lavet flot rapport, der taler for mere EU, ikke mindre, skriver han på Twitter.

Ikke kok til det hele
Morten Messerschmidt afviser dog anklagerne om, at han med rapporten gør sig skyldig i et knæfald for systemet.

- Der er et menukort med rigtig meget indhold. Men det er ikke alt sammen, jeg er kok på, siger han, selv om hans navn står på rapportens forside som såkaldt rapporteur, hvilket betyder, at han er hovedansvarlig for rapporten og dens talsmand.

DF'eren lægger bl.a. afstand til en passage i sin rapport, hvor der tales varmt for implementeringen af fælleseuropæiske sociallove, hvilket i høj grad strider imod Messerschmidts tidligere holdninger til det område.

- Det er grotesk, at EU-systemet har udviklet sig til en regulær velfærdsshop, har han tidligere bl.a. sagt til Ritzau.

- Morten Messerschmidt du siger selv, at det er vigtigt, at Europa-parlamentet står samlet i den her slags sager. Er det så ikke mildt sagt uskønt, når du løber fra enkelte punkter i din egen rapport?

- Jeg løber ikke fra det. Det står jo i rapporten. Jeg siger bare, det er ikke mine ønsker. Det er der et flertal uden om mig, som har ønsket.

Parlamentets rolle
Et andet sted i rapporten foreslås det, at Europa-parlamentet får større magt på EU's konkurrencepolitik.

Og Morten Messerschmidt understreger sågar som rapporteur Europa-parlamentets vigtige rolle (important role) i beslutningsprocessen, hvilket står i kontrast til DF'erens normalt meget kritiske holdning til de 751 folkevalgte.

Men stemmeslugeren afviser, at han have tillagt sig en mildere holdning.

- Jeg ville ønske, at Europa-parlamentet ikke var der. Jeg synes, ministerrådet skal lovgive, men hver morgen, når jeg står op og tjekker virkeligheden, så konstaterer jeg, at Europa-parlamentet er der. Derfor er det den måde, vi får indflydelse. Det er lige som hjemme i Danmark. Dansk Folkeparti er også modstander af regionerne, men vi stiller alligevel op til regionsvalg. Vi vil øve indflydelse på politikken, indtil vi kan få dem nedlagt.

- Men der står i rapporten, at du som repporteur understreger den 'vigtige rolle' som Europa-parlamentet har i den her sammenhæng.

- Kære ven, det er 'stating the obvious'. (at påpege det åbenlyse, red.)

- Hvorfor har du brug for at understrege vigtigheden, hvis du i virkeligheden ikke er glad for parlamentets rolle.

- Det er som at sige, regionsrådet har stor indflydelse på dansk sundhedspolitik. Ville det ikke være et korrekt statement, en korrekt udtalelse?

- Jo, men du siger, at parlamentet har 'en vigtig rolle'.

- Okay, der lægger jeg mig ned. Lad mig omformulere mig: Regionsrådene har en vigtig rolle i dansk sundhedspolitik. Er det sandt eller usandt?

- Ja, det er svært at komme udenom regionerne...

Her udvikler interviewet sig til en mærkværdig ordveksling, hvor Morten Messerschmidt siger, at han kører Ekstra Bladets reporter 'rundt på skjoldet'.

- Jeg har bare aldrig set Dansk Folkeparti herhjemme understrege regionernes vigtighed...

- Jo, prøv at ringe til Kenneth Kristensen (medlem af regionsrådet i Hovedstaden, red). At man understreger, at der er en institutionel balance er jo ikke det samme som, at man lovpriser den, vel.

113 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere