Hva' sker der? Politikerne får 50 kroner i madtilskud

Mange læsere er forarget over, at politikerne ikke selv kan betale deres frokost

Politikerne kan nøjes med at betale halv pris for et måltid mad, hvorfra udbyttet til ejerne af Snapstinget, bliver udbetalt fra skattely på kanaløen Jersey. (Foto/redigering: Ejder Akbal)

De 179 folkevalgte kan nøjes med at betale 40 kroner til kassedamen, når de har fyldt tallerkenen i Snapstinget med franske oste, frilandsgris og andre lækkerier.

Det skyldes, at Folketinget giver 50 kroners frokosttilskud til politikerne og alle andre medarbejdere i Folketinget, som dermed betaler under halv pris for et måltid, der egentlig koster 90 kroner.

Og det vækker i høj grad harme på Facebook, Twitter og Nationen, fordi pengene kommer fra almindelige danskeres skattebetaling.

Det sker, efter Ekstra Bladet afslører, at udbyttet til aktionærerne i kapitalfonden IK Investment Partners, der ejer bl.a. Snapstinget, bliver udbetalt fra skattely på kanaløen Jersey.

Lykketofts aftale med Claus Meyer betyder, at folketingsmedlemmerne nu køber deres frokost hos ukendte investorer i skattely. Foto: Jens Dresling/ Martin Lehmann Dansk politik Ups, politikernes mad-penge ryger i skattely

- Det er sgu heller ikke i orden, konstaterer Mette Boelsmand Asmussen på Ekstra Bladets Facebook-side.

- Hvorfor skal de betale kun 40 kr. for et måltid mad, når de ældre, som bor hjemme, skal betale mindst 50 kr. for noget som ikke er særligt lækkert? De burde give de ældre den samme mulighed, mener Dorte Pedersen samme sted.

Men også på Twitter lyder der undren over tilskuddet.

- Hvorfor er tilskuddet til frokost højere end egenbetalingen, jeg er også offentlig ansat, hvor er mit tilskud?, lyder det fra Rune Thorsteinsson.

- Naturligvis giver vi tilskud til de fattigste danskeres mad (= dem i fattighuset Christiansborg) og som tak sendes pengene videre i skattely, påpeger Anja Kristoffersen

På Ekstra Bladets eget debat univers, Nationen, langer brugeren Michael F. og så ud efter det klækkelige bidrag til frokosten bag Bogens mure.

- 50 kroner i tilskud? Samtidig har de ændret reglerne, så kantineordninger for almindelige danske lønmodtagere skal belægges med moms, og medarbejderne skal betale det fulde beløb. Hold kæft hvor jeg træt af de laver særordninger for dem selv, så de ikke rammes af deres egne idiotiske love, skriver han.

Foto: Jens Dresling og Martin Lehmann Dansk politik Politikere om Snapstinget i skattely: Det smager skidt... men vi spiser der nok igen

Foto: Colourbox Dansk politik Eksperter om Folketingets kantine: Typisk skattely-konstruktion

6 kommentarer
Vis kommentarer