Hvor mange flygtninge kan vi holde til?

Valgfart 2015: Danmark skal modtage over 20.000 flygtninge i år. Men er det for mange? Det debatterer Marianne Jelved og Bent Bøgsted i Ekstra Bladets Valgbus. OBS: Liveudsendelsen er slut

Følg Politik

Aalborg (Ekstra Bladet): Ekstra Bladets valgbus Valgfart er nu ude og rulle i landet, og klokken 17.00 fyrer vi op under den første live-debat fra bussen.

Det sker i Aalborg, hvor De Radikales Marianne Jelved og Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti skal debattere flygtningepolitik.

Her kan du blandt andet høre, hvordan politikerne forholder sig til, at Nivine Hawwa, der kom til Danmark som flygtning for 20 år siden, opfordrer indvandrerkvinderne til at komme ud og få et arbejde.

Eller hvad de siger til, at hver tiende indbygger i den lille by Vraa, der ligger uden for Aalborg, er asylansøger. Og at de borgere, Ekstra Bladet i dag mødte, hilser dem velkommen i lokalsamfundet.

Ekstra Bladets valgfart

Fra og med i dag kører Ekstra Bladets valgbus Valgfart rundt i landet. Hver dag er vi i en ny by med et nyt emne, og hver dag har vi debat mellem to folketingskandidater.

Vi starter i Aalborg, hvor vi diskuterer indvandrerpolitik; derefter går turen til Herning, hvor vi diskuterer arbejdsmarked, inden vi tager til Harrislee i Tyskland og debatterer grænsehandel.

På Fyn kommer vi søndag til Odense, hvor debatten handler om dagpenge. På Sjælland starter vi i Næstved, hvor vi som en del af debatdøgnet på Ekstra Bladet holder to debatter. Derfra kører vi til Stevns, hvor vi i Magleby debatterer Udkantsdanmark. Derfra går turen til Frederiksberg, hvor grundskyld og skatter kommer på dagsordenen.

Er du i nærheden, så kom ind i bussen og sæt dagsordenen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+