Annonce:
Annonce:

Hykler! Kun ét makkerpar med nosser!

Baglandsprofil går i kødet på Martin Henriksen og Thulesen Dahl, som påpeger vedtægts-problemer for makkerparret Messerschmidt og Kofod

Henriksen møder modstand i sin kamp mod Kofod og Messerschmidts kandidatur. Foto: JEns Dresling
Henriksen møder modstand i sin kamp mod Kofod og Messerschmidts kandidatur. Foto: JEns Dresling
Annonce:
Følg Politik

De interne armlægninger i Dansk Folkeparti vil ingen ende tage.

Den i DF-kredse toneangivende bornholmer René Danielsson går nu til angreb på Martin Henriksen og sekundært Kristian Thulesen Dahl.

De to profiler påpeger, at partiets vedtægter forhindrer, at Peter Kofod overtager posten som partileder, hvis Morten Messerschmidt skulle ryge ud af Folketinget som resultat af en dom i landsretten.

Men den slags paragrafrytteri vil Danielsson ikke finde sig i på et tidspunkt, hvor partiet står i alvorlige problemer.

- P.t. er der ét makkerpar, som har vist, at de har nosser nok til at tage Dansk Folkeparti det næste skridt. Har man andre tanker, må man komme ud af busken i stedet for bare at sidde og råbe, siger han.

Annonce:

På Twitter beskylder han Martin Henriksen for 'hykleri', fordi han på den ene side vil bøje reglerne til fordel for Inger Støjberg, men han bruger vedtægterne imod Messerschmidt og Kofod.

Mavesur gammel mand
- Hvis man havde klodser - sagt på moderne dansk - kunne man gå ud og italesætte, hvad man synes, der er galt med projektet. Nu skriger det jo til himlen, at det handler om persongalleriet.

René Danielsson anerkender, at der rent faktisk findes en paragraf i vedtægterne, som åbner en 'en kattelem' for Støjberg, hvis hun beslutter at gribe ud efter formandsposten.

- Men man er - undskyld mig - en mavesur gammel mand, hvis ikke man kan lave den gentlemanaftale, at nu holder vi skindet på næsen frem til årsmødet. Så kører bussen.

- Martin Henriksen forsøger at stikke en kæp i hjulet på Morten og Peters kandidatur. Hvis det handlede om projektet, var han gået efter bolden og sagt, 'jeg synes, vi skal gå den her vej med Dansk Folkeparti,' lyder det.

René Danielsson var i november blot seks stemmer fra at opnå plads i hovedbestyrelsen, da han stillede op med et krav om forandring af tingenes tilstand i partiet.

Henriksen: Reglerne er lige for alle

Martin Henriksen afviser kategorisk, at han er ude i en gang hykleri med sin udmelding.

- Det mener jeg ikke, at det er. Som jeg forstår vedtægterne, kan man faktisk dispensere det ene sted, men ikke det andet - der kræver det en vedtægtsændring. Så det er ikke at gradbøje vedtægterne, når man siger, at man skal dispensere for Støjberg, men ikke i det andet tilfælde. Det er sådan set bare at følge vedtægterne, lyder det fra Henriksen, der holder fast i sin kritik af Messerschmidt og Kofods plan.

- Hvis man præsenterer en løsning for medlemmerne, skal det også være en løsning, der kan gennemføres.

- Hvor der er vilje, er der typisk en vej. Handler det ikke i virkeligheden om, at du hellere vil have Støjberg som formand end Messerschmidt?

- Nej. Det handler om, at de regler, der gælder, skal gælde for alle. Man kan ikke sige, at der er en gruppe, der opererer efter nogle bestemte regler, mens en anden gruppe kan operere uden for reglerne, siger Martin Henriksen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: