Hykler om boligskat: Samuelsens grundskyldsfusk

Anders Samuelsen beskylder V og K for 'grundskyldsfusk', når de sparker grundskylden i vejret i mange kommuner – men LA gør selv præcis det samme

Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, har indledt en annonceoffensiv mod Venstre og De Konservative.

Emnet er den grundskyld, som boligejere betaler, og her har Samuelsen set sig sur på kollegerne i blå blok.

Under overskriften ’Grundskyldsfusk’ skriver han, at ’det er glædeligt, at V og K langt om længe er med på at fastfryse grundskylden. Men samtidig er de altså med til at sparke den i vejret i mange kommuner’.

Der er blot et problem med Samuelsens offensiv: I en række kommuner er hans eget parti (grund)skyldig i at gøre præcis det samme.

Det viser en gennemgang Ekstra Bladet har foretaget på baggrund af beregninger fra Danske Bank.

Stiger i otte kommuner
Banken har beregnet den gennemsnitlige ændring i grundskylden i samtlige kommuner i 2015 i forhold til i år.

Ekstra Bladet har herefter set nærmere på de kommuner, hvor Liberal Alliance har lagt stemmer til budgetforliget for 2015.

På den baggrund står det klart, at Liberal Alliance har lagt stemmer til grundskyldsstigninger i kroner og ører i otte af landets kommuner.

Altså ingen fastfrysning af boligskatten, som Anders Samuelsen ellers så gerne vil have. Det er ellers muligt for kommunerne at holde skattestigningerne nede ved at sænke den såkaldte grundskyldspromille.

Den største grundskyldsstigning – som Liberal Alliance har stemt for – oplever borgerne i Rudersdal Kommune og Gladsaxe Kommune med henholdsvis 2.404 og 1.422 kroner.

Læs meget mere i Ekstra:

Polfoto Politik Samuelsens grundskyldsfusk: Se om LA hykler i din kommune

0 kommentarer
Vis kommentarer