Annonce:
Annonce:

I dag bisættes Poul Schlüter

Danmarks tidligere statsminister bisættes lørdag fra Holmens Kirke i København

Joachim B: Sådan har Poul Schlüter ændret Danmark
Annonce:
Følg Politik

I dag, lørdag, klokken 13 bliver Poul Schlüter bisat fra Holmens Kirke i København. Efterfølgende vil der være en mindehøjtidelighed i Børssalen, der ligger et stenkast fra kirken.

Biskop Peter Skov-Jakobsen vil stå for bisættelsen og i Børssalen vil Konservatives formand Søren Pape Poulsen og statsminister Mette Frederiksen stå for talerne.

– Der er indbudt 270 gæster til bisættelsesceremonien, men på grund af coronareglerne kan der kun indbydes 154 til den mindehøjtidelighed, som umiddelbart efter bisættelsen og rustvognens afgang finder sted i Børssalen, forklarer generalsekretæren i Det konservative Folkeparti, Søren Vandsø.

De nye corona-restriktioner gør, at der må synges i kirken. Salmerne er udvalgt af Schlüter selv og hans kone Anne Marie Vessel Schlüter.

Poul Schlüter, der var Danmarks statsminister fra 1982 til 1993, døde torsdag 27. maj omgivet af sin nærmeste familie i en alder af 92 år.

Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell var blandt andet forsvarsminister under Schlüter. Du kan læse hans mindeord her.

Han er en af Danmarks længst siddende statsministre siden mellemkrigstiden og blev kendt som one-linernes mester med sine mange legendariske citater, som du kan læse meget mere om her.

Føl med, når Ekstra Bladet dækker bisættelsen i løbet af dagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: