I krig med pressen: Bogpris er hemmelig

Interview. Anders Vistisen mener, at han ligger i en daglig krig med den danske presse i Bruxelles. Men hans nye bog handler ikke om pay-back

Anders Vistisen på sit kontor. Foro: Jakob Jørgensen
Anders Vistisen på sit kontor. Foro: Jakob Jørgensen

Dansk Folkeparti førstemand i Bruxelles, Anders Vistisen, udpeger i en ny bog de journalister, som han synes er for EU-venlige.

- Hvis en journalist kommenterer og skriver i eget navn. Så må man stå på mål for samme niveau af offentlig debat, som politikere og andre holdnings- og meningsdannere, siger han til Ekstra Bladet.

Egentlig ville han gerne have udgivet bogen noget tidligere. Her lige op til det kommende Europa-Parlaments-valg er timingen for en forværret krig med pressen ikke for smart, erkender Anders Vistisen.

DF-profil går bersærk: Angriber navngivne journalister

Lidt før
- Vi ligger jo lidt i krig med de få journalister, der rent faktisk dækker EU-stoffet. Så jeg havde foretrukket at den var kommet ud lidt før.

- Hvad mener du egentlig med, at I lægger i krig med journalisterne?

- Vi ved godt, at nogle af de folk vi nævner, ikke bliver glade for, at jeg har den holdning om deres dækning. Så jeg ved ikke om det er krig, men vi er nok ikke på julekort.

- Så den her bog er dit indspark i en kold krig?

- Jeg synes, jeg har et fornuftigt forhold til de fleste journalister. Men min holdning er mere, at jeg er pikeret over, at der er en forskel på, hvordan redaktionerne behandler det her.

100 sider
- Der er da masser af artikler om EU-gakgak, frås og den slags?

- Jeg synes, der er en udfordring. Derfor har jeg lavet en bog på cirka 100 sider. Særligt problematisk er det med korrespondenterne i Bruxelles. De har et tunnelsyn på projektets herlighed.

- Har de trådt dig over tærerne i forbindelse med Meld-sagen. Eller hvorfor dette usædvanlige angreb?

- Nu har jeg undgået at nævne jeres prægtige avis i bogen, så man kan ikke sammenligne de to ting. Jeg har også arbejdet på projektet længere end Meld og Feld-sagen. Så det er forsimplet at lave den sammenligning.

Holder bogpris hemmelig

Anders Vistisen vil ikke fortælle, hvor mange af EU-borgernes skattekroner, der brugt på hans nye bog 'Det store EU-bedrag - mediernes fortielser og fordrejninger'.

- Den er lavet af ECR-gruppen og i funktion af min post som gruppeformand for den danske delegation i ECR-gruppen. De har vurderet, hvad man kan, og hvad man ikke kan. Så dem kan du give et ring, siger Anders Vistisen.

- Men hvad har den kostet?

- Det er ECR-gruppen, der indhenter tilbuddene. Så det må du spørge dem til, hvad det endelige beløb er blevet.

- Du er højt på strå i ECR-gruppen, så du henviser jo faktisk til dig selv nu. Du må da vide, hvad den har kostet?

- Jeg henviser ikke mere til mig selv, end at det er ECR-gruppen, der sidder med hele udbudsprocessen. Det gør vi meget ud af, bliver gjort ordentligt.

- Jeg har dig jo i røret nu. Hvad har bogen kostet?

- Det kommer jeg ikke til at gå tættere på.

- Har I så undersøgt om den her EU-skeptiske bog kan udgives for EU-penge?

- Ja, det har vi. Og jeg bemærker, at Morten Helveg Petersen (R) lige har udgivet en bog udgivet af Alde-gruppen. Så jeg håber Ekstra Bladet, som de grundige folk I er, går begge projekter igennem. Hvis det interesserer jer meget grundigt.

- Ikke desto mindre skal man jo leve op til reglerne.

- Jeg kan garantere dig for, at vi har spurgt meget grundigt til, hvad reglerne var. Vi har gjort alt i vores magt for at følge dem til punkt og prikke.

DF-profil går bersærk: Angriber navngivne journalister