Ibrahim på kontanthjælp: Jeg er fortabt uden dansk

Sammen med sine forældre er Ibrahim Bakour en del af statistikken over de mange med ikke-vestlig baggrund, som er på kontanthjælp. Men familien vil faktisk rigtig gerne i arbejde

Se med her

Ibrahim Bakour er på kontanthjælp. Det samme er begge hans forældre. Men de vil alle sammen rigtig gerne i arbejde.

Men der er intet job at få, siger Ibrahim Bakour.

- Hvis det var op til mig, ville jeg stoppe kontanthjælpen med det samme og starte i et job. Men du skal tale godt dansk for at få et job. Selv om jeg har sendt mit CV til flere hundrede arbejdsgivere, så har jeg endnu ikke fået et arbejde.

Peter Hummelgaard i midten (foto: Finn Frandsen) Dansk politik - 11. mar. 2016 - kl. 14:36 Chok-tal om indvandrere på kontanthjælp: Hvad gør Mettes tropper?

Sammen med sine forældre og mindre søskende kom han til Danmark som flygtning fra Syrien for 11 måneder siden. De gik på kommunen, skrev under på nogle papirer og fik kontanthjælp.

- Mine forældre vil også gerne ha et job, men de taler heller ikke dansk. Vi vil rigtig gerne starte vores liv igen - uden kontanthjælp, siger Ibrahim Bakour.

Se interview med Ibrahim Bakour øverst på siden

- Ville du tage et job også selv om det måske er dårligere lønnet end kontanthjælp?

- Ja bestemt. Jeg ville være så glad. Du er fri, når du har et arbejde. Hvis man er på kontanthjælp, så må man ikke rejse, man må ikke tage småjobs, siger Ibrahim Bakour og fortsætter:

- Men alt for lav løn er ikke en god løsning. Jeg tror, folk så hellere ville lave sort arbejde eller kriminalitet.

Se også: Berits moral: Kontanthjælp giver 2000 kr mere end arbejde

- Mange danskere synes, I er alt for forkælede - kan du forstå de siger det?

- Vi er ikke forkælet. Vi er ikke glade, vi er ikke bare nassere af systemet. Vi har rejst fra en krig, og vores liv er slået i stykker, men vi er klar til at arbejde for at få vores liv tilbage.

 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere