Annonce:
Annonce:

Ida Auken: Skandaløs kæmperegning til vandforbrugerne

Ifølge Ida Auken fortalte regeringen under forhandlingerne ikke om ekstraregningen til landets vandforbrugere

Ifølge Ida Auken fortalte regeringen under forhandlingerne ikke om ekstraregningen til landets vandforbrugere. (Foto: Jakob Jørgensen)
Ifølge Ida Auken fortalte regeringen under forhandlingerne ikke om ekstraregningen til landets vandforbrugere. (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Politik

Alene i Aarhus Kommune kan vandforbrugerne ifølge kommunens beregninger komme til at betale en regning på op til 95 millioner kroner for at beskytte drikkevandet mod virkningerne af regeringens landbrugspakke.

Tidligere miljøminister Ida Auken (R) kalder det et totalt brud med princippet om, at forureneren betaler.

- Det er helt uhørt. Jeg spurgte under forhandlingerne flere gange til, om der kunne komme en stor ekstraregning, men hver gang blev det slået hen af regeringen, siger Ida Auken til DR Nyheder.

K kræver svar om millionregning til vandforbrugerne

Hun er mildest talt overrasket over Aarhus Kommunes udregninger af, hvor stor regningen til kommunens vandforbrugere kan blive.

Annonce:

- Det er jo helt almindelige danske vandforbrugere, der nu skal betale bønderne for at lade være med at forurene deres drikkevand. Regeringen giver ikke blot bønderne ret til at forurene mere. Den giver dem også ret til at få kæmpeerstatninger for at lade være. Det er jo en slags ekstra skat på vand, tordner Ida Auken.

Hun mener, at regeringen må udsætte vedtagelsen af hele landbrugspakken, indtil det er klargjort, om der virkelig venter vandforbrugerne kæmpestore regninger.

Forskere kritiserer igen Eva Kjers regnemetoder

De Radikale var med ved forhandlingsbordet om landbrugspakken helt frem til kort før vedtagelsen 22. december, og hun mener, at forligspartierne er blevet taget ved næsen.

- Det blev ikke gjort tydeligt under forhandlingerne, at der var risiko for sådan en regning til vandforbrugerne. Ingen havde drømt om en ekstra regning til vandforbrugerne i denne størrelsesorden. Jeg og andre spurgte ind til det flere gange, men der blev ikke givet konkrete svar, siger Ida Auken.

Landbrugspakke koster vandforbrugere store summer

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: