Igen og igen og..: Seks ministre har lovet større tillid til Skat

Og det er sket på mindre end fire år. Alligevel fortsætter skatte-skandalerne med at trække overskrifter - og ødelægge tilliden.

Han lovede det... (Foto: Polfoto)
Han lovede det... (Foto: Polfoto)

Tilliden til Skat er helt afgørende.

Det var budskabet fra den nyudnævnte skatteminister Karsten Lauritzen kort efter, han trådte til 28. juni i år.

Og sådan var budskabet fra Benny Engelbrecht før ham.

Og Morten Østergaard før ham.

Og Jonas Dahl før ham.

Se også: Engell: Det er Skats Stein Bagger-sag

Faktisk har ikke færre end seks forskellige skatteministre på mindre end fire år holdt skåltaler om, at nu skulle borgernes tillid til Skat genoprettes.

Og hver gang er skandalehistorierne om skat bare fortsat med at trække overskrifter.

- Det er helt afgørende for mig, at skatteyderne har tillid til, at Skats afgørelser er både fagligt korrekte og uden politisk indblanding. Vi kan ikke leve med, at der kan sættes spørgsmålstegn ved, om tingene foregår på en saglig og ordentlig måde, sagde Helle Thornings første skatteminister Thor Möger i september 2011 efter Helle Thornings og hendes mands skattesag.

Se også: Minister afventer undersøgelse fra Skat i svindelsag

I juni 2013 var det blevet Holger K. Nielsens tur til at virke handlekraftig i forsøget på at genoprette tilliden til skat.

- Derfor skal vi til bunds i disse sager, erkende, hvis der er begået fejl, og sørge for, at de ikke kan gentages, så vi kan få genskabt et tillidsfuldt forhold mellem borgerne og Skat - det har vi hårdt brug for, sagde Holger K. Nielsen efter rækken af skandalesager med læk af personlige oplysninger, rockerlignende afpresningsmetoder og kradse opkrævningskrav.

Se også: Politikere: Svindelsag ødelægger borgernes tillid

Men allerede i januar året efter, var den grueligt gal igen.

SF's Jonas Dahl havde ikke været skatteminister i en måned, inden han måtte understrege, hvor vigtigt det var, at genoprette danskernes tillid til Skat.

Denne gang handlede det om de tilfældige værdiansættelser af ejendomsskatter, som med hård hånd blev opkrævet hos danskerne.

- Nu har regeringen påtaget sig opgaven at sørge for, at boligejerne igen kan få tillid til deres ejendomsvurdering, sagde Jonas Dahl, der måneden efter var væk igen som minister, da den radikale Morten Østergaard i stedet tog over.

16. februar 2014 var det så blevet Morten Østergaards tur til at love, at danskernes tillid til Skat skulle genoprettes.

Se også: S vil tjekke svindelsag hos skatteminister

- Jeg betragter det som min væsentligste opgave som skatteminister over de næste 12 måneder at få indført et ejendomsvurderingssystem i Danmark, som borgerne kan have tillid til, og som har den fornødne retssikkerhed og kvalitet. Så folk er trygge ved, at de får en ordentlig behandling, også når de er uenige i vurderingen, sagde den radikale minister.

Se også: Skatteekspert: 6.000.000.000 kr. kan være væk for altid

Men den ministerindsats for større tillid varede kun et halvt års tid. Så var det blevet socialdemokraten Benny Engelbrechts tur til et minister-løfte om, at tilliden skulle genoprettes.

- Det er afgørende, at danskerne har tillid til SKAT. Derfor tager jeg det meget alvorligt, når vi ser et fald i tilliden, sagde Benny Engelbrecht i september sidste år, da en undersøgelse dokumenterede danskernes manglende tro på skattesystemet.

Se også: Politi om milliardsvindel: Bliver op ad bakke

1 af 6 Han lovede det... (Foto: Polfoto)
2 af 6 Han lovede det... (Foto: Polfoto)
3 af 6 Han lovede det... (Foto: Polfoto)
4 af 6 Han lovede det... (Foto: Polfoto)
5 af 6 Og han lovede at sikre tilliden til Skat og opkrævningerne. Men i dag er der vist ikke ret mange, der tænker på andet, end at Skat har lade store fisk slippe af sted med 6,2 milliarder danske skattekroner, mens der bliver slået særdeles hårdt ned på almindelige danskeres kørselsregnskaber og vennetjenster. Den sag ligger på nuværende skatteminister Karsten Laurtizens bord.
6 af 6 Han lovede det... (Foto: Polfoto)
99 kommentarer
Vis kommentarer