Annonce:
Annonce:

Ikke en lyd fra Jon: Går væk fra spørgsmål

Moderaternes Jon Stephensen klapper nu helt i om de mystiske ting, han har sagt på en hemmelig lydfil

Spørgsmålene til Jon Stephensen hober sig op. Men han vil ikke sige en lyd til sagen om en muligt forfalsket underskrift.
Spørgsmålene til Jon Stephensen hober sig op. Men han vil ikke sige en lyd til sagen om en muligt forfalsket underskrift.
Annonce:
Følg Politik

'Det ser da meget godt ud, ikke?'.

Sådan lød det fra Jon Stephensen på en hemmeligt optaget lydfil fra 2017, hvor han beskyldes for at have forfalsket en andens underskrift.

Jon Stephensen erkendte i sidste uge, at det er ham, der udtaler ordene. Men han nægter, at han forfalskede underskriften, selvom man på lydfilen tydeligt kan høre, at der bliver skrevet noget ned på et papir.

Men siden Jon Stephensens erkendelse af, at han roser det, der blev skrevet ned på papiret, har Moderaternes kulturordfører ikke sagt en lyd om sagen.

Spørgsmålene hober sig ellers op:

Gik væk
Hvad var det, der konkret blev skrevet? Og hvad var det, som Jon Stephensen synes, der 'så meget godt ud'?

Det forsøgte Ekstra Bladet tirsdag at få Jon Stephensen til at uddybe.

Men den fyrede teater-direktør klapper nu helt i.

Annonce:

Han afviste at give interview, og så benyttede han sig af den særlige beskyttelse, som politikere nyder på Christiansborgs gange: man må ikke følge efter en politiker, der fortsætter sin vandring.

OVERBLIK: Anklagerne mod Moderaternes Jon Stephensen

Jon Stephensen, som i dag er folketingsmedlem fra Moderaterne, har en lang fortid i teaterbranchen som blandt andet direktør for teatrene Østre Gasværk og Aveny-T.

De seneste måneder - og særligt i de seneste uger - er der kommet en lang række anklager mod Jon Stephensen, som blev valgt til Folketinget 1. november.

Han blev fyret som direktør for Aveny-T i maj, efter at bestyrelsen havde mistet tilliden til ham. På det tidspunkt havde han været teaterdirektør siden 2011.

Her er et overblik over de anklager, der har ramt Jon Stephensen på det seneste:

* Anklager om bestikkelse af syge skuespillere:

I august sidste år kunne Zetland bringe historien om, at Jon Stephensen i mindst tre tilfælde som teaterdirektør på Aveny-T havde tilbudt syge skuespillere 5000 kroner for at gennemføre en forestilling.

Det skete blandt andet, efter at en skuespiller var besvimet under en forestilling i december 2018.

Jon Stephensen har erkendt, at han ikke skulle have tilbudt penge til de syge skuespillere.

* Anklager om forfalsket underskrift:

Bestyrelsesformanden for Aveny-T, Henning Dyremose, har i februar fortalt, at fyringen af Jon Stephensen blandt andet skyldtes, at han havde forfalsket en af teaterets bestyrelsesmedlemmers underskrift.

Det nægter Jon Stephensen.

Senest er beskyldningen også kommet fra en anonym medarbejder, som ved hændelsen angiveligt lavede en lydoptagelse. Den er efterfølgende blevet offentliggjort af Børsen.

* Anklager om ødelagte kunstværker:

Jyllands-Posten kunne i slutningen af februar skrive, at Jon Stephensen har efterladt sin tidligere arbejdsplads Aveny-T i et økonomisk rod.

Blandt andet har kunstneren bag to malerier sagsøgt teateret for op mod 500.000 kroner, efter at Jon Stephensen efter sigende skulle have været medvirkende til, at to af kunstnerens værker, som han havde udlånt til teateret, er blevet ødelagt.

* Anklager om giftigt arbejdsmiljø:

Tirsdag beskrev TV 2, hvordan Jon Stephensen ifølge en lang række kilder fra teaterbranchen skabte et ubehageligt arbejdsmiljø med trusler, magtmisbrug og grænseoverskridende adfærd.

Blandt andet har en ung skuespiller beskrevet, hvordan et nøgenbillede mod hendes vilje blev brugt i reklamematerialet for et teaterstykke.

Flere scenografer og en teaterdirektør fortæller, hvordan de er blevet overfuset og truet med at få ødelagt deres karriere.

Også Dansk Skuespillerforbund bekræfter, at de har modtaget 'flere henvendelser' om Jon Stephensen.

Jon Stephensen har givet de berørte en 'uforbeholden undskyldning'. Men han har samtidig sagt, at han ikke kan genkende billedet, der tegnes af ham.

* Anklager om leje af Airbnb-lejligheder:

I efteråret 2021 betalte Aveny-T i en periode for, at Jon Stephensen boede i en lejet Airbnb-bolig, mens hans egen bolig i Kartoffelrækkerne i København blev renoveret.

Teatrets bestyrelsesformand Henning Dyremose har til Børsen sagt, at han ikke kendte til, at teatret betalte huslejen.

Jon Stephensen derimod mener, at der var lavet en aftale om, at teateret skulle betale huslejen. Han erkender dog overfor DR, at han ikke har betalt skat af beløbet, som loven ellers foreskriver.

Kilder: Zetland, DR, Børsen og Jyllands-Posten.

Løkke bakker op
Jon Stephensens partiformand, Lars Løkke Rasmussen, har tidligere kastet sig ud i et frådende forsvar for sin kulturordfører og erklæret sin '100 procents' opbakning.

Det skete med henvisning til, at han kendte sagens 'nuancer'.

Siden da har Lars Løkke dog bakket en smule på sin støtte.Den er ikke længere 100 procent, men han vil omvendt heller ikke røre sin ordfører. Han afventer i stedet resultatet af et cicilt søgsmål, som Jon Stephensen har kørende mod det teater, der fyrede ham.

Men den søgsmål vil ikke skulle tage stilling til, om Jon Stephensen rent faktisk forfalskede underskriften af et andet bestyrelsesmedlem tilbage i 2017, som teatret står fast på, at han gjorde.

Den tidligere grønne cykelforkæmper Klaus Bondam skal nu tiltrække flere miljøsvinende krydstogtskibe til København. Hør mere i 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

TILTALE

Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: