Annonce:
Annonce:

Ikke klar til at ofre privilegier: Vi skal jo også arbejde en dag mere

Midt i en krisetid, hvor danskerne skal ofre en fridag, har ingen af de tre regeringspartier planer om at kigge politikernes privilegier efter i sømmene

Annonce:
Følg Politik

Vi skal hanke op i os selv. Vi mangler krisebevidsthed.

Sådan lød budskabet i sidste uge fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) som reaktion på den massive modstand mod regeringens planer om at afskaffe store bededag.

Men hvordan har nogle af Danmarks mest magtfulde mennesker selv tænkt sig at gå forrest og udvise krisebevidsthed? Og hvad vil de selv ofre af guldrandede privilegier?

Tilsyneladende ingenting. Ekstra Bladet har forhørt sig hos Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne, og her er der ingen planer om at hanke op i sig selv og se politikernes pensioner og vederlag efter i sømmene.

Det må være nok, at de ligesom øvrige danskere også skal arbejde en dag mere, lyder budskabet.

Annonce:

- Vi er jo også danskere. Vi kommer jo også til at afgive en bededag, når det nu bliver gennemført. Så derfor tænker jeg, at vi står last og brast med danskerne på det her punkt, siger Moderaternes gruppeformand, Henrik Frandsen.

- Men nu er I jo nok mere privilegerede end de fleste danskere. Hvad med nogle af de privilegier, der medfølger som politiker eller minister?

- Nej, jeg tænker, at det her er et forslag, hvor man rammer bredt, og hvor alle afgiver en fridag. Det gør vi også i Folketinget, så det rammer jo folketingsmedlemmer lige så hårdt som alle mulige andre, siger Henrik Frandsen.

Ingen kommentarer
Heller ikke i Venstre er der planer om at kigge politikernes privilegier efter i sømmene som led i 'at hanke op i sig selv' og 'udvise krisebevidsthed'.

- Det har vi ikke taget stilling til endnu, lyder det fra gruppeformand Lars Christian Lilleholt.

- Hvornår gør I det?

- Det har jeg ingen kommentarer til. Det har vi ikke taget stilling til.

- Men hvornår tager I stilling til det?

- Vi kigger på det. Det er en diskussion, som vi ... P.t. har jeg ingen kommentarer.

Annonce:

For to uger siden fremsatte SF et forslag om at nedsætte en kommission, der skal se folketingsmedlemmer og ministres vederlag og pensionsvilkår efter i sømmene. Noget, der allerede blev forsøgt med Vederlagskommissionen i 2014, men som gik i vasken, da politikerne løb fra aftalen. 

Og forslaget om en ny kommission er ikke noget, regeringen har planer om at tilslutte sig lige foreløbigt.

- Det er ikke en diskussion, vi er klar til endnu, siger Henrik Frandsen fra Moderaterne.

Ikke en del af udspillet
Til et pressemøde i Finansministeriet om inflationshjælp mandag spurgte Ekstra Bladets fremmødte journalist ligeledes finansminister Nicolai Wammen (S), om han og de øvrige ministre er klar til at gå ned i løn eller afgive nogle af deres andre privilegier midt i en krisetid.

- Ministres løn og eftervederlag er ikke en del af vores inflationsudspil. Den slags tager vi i andre sammenhænge.

- Men du kan jo godt sige, om du er parat til at gå ned i løn, når nu krisen er så stor, som du siger, den er?

- Som sagt: Vi lægger finansiering frem til at hjælpe nogle af dem, der er hårdest ramt af inflationen. Det er ikke noget, vi finansierer med ministerlønninger eller andet. Der har vi nogle andre forslag her. Yes, lød det afvisende fra Nicolai Wammen (S).

Kender du til frås med skattekroner?

Regeringen beder danskerne om at arbejde en dag mere for at skaffe flere penge til statskassen. Men har de overhovedet brug for flere penge, eller kan dem, de allerede råder over, bruges bedre? Det ønsker Ekstra Bladet at sætte fokus på i den kommende tid.

Kender du til områder, hvor du mener, at der bliver brugt for mange penge på frås, kontrol, pseudoarbejde eller noget helt fjerde? Så vil vi gerne høre fra dig.

Skriv til os på sparekassen@eb.dk. Alle henvendelser behandles fortroligt.

Det fede liv på Borgen: Se deres vilde fryns

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: