Ikke reklame: Helle blåstempler Dan J's Brugsen-stunt

Trods lignende sager fra VK-tiden mener statsministeren ikke, det er reklame for Coop at være brugsuddeler for Coop

Fødevareminister Dan Jørgensen i SuperBrugsen i Hjallese. (Foto: Kim Rune)
Fødevareminister Dan Jørgensen i SuperBrugsen i Hjallese. (Foto: Kim Rune)

Trods lignende sager fra VK-regeringens tid mener statsminister Helle Thorning-Schmidt ikke, at det er reklame, når fødevareminister Dan Jørgensen (S) i en måned agerer brugsuddeler for SuperBrugsen Hjallese på Fyn.

Her vil den madglade minister sætte fokus på fødevarekvalitet og økologi ved bl.a. at omorganisere udbuddet på varehylderne. Dan Jørgensen har derudover optrådt i flere artikler og tv-indslag fra Hjallese-brugsen, hvor han er iklædt skjorte, navneskilt og 'Ny i Arbejde'-badge.

Og det er helt ok, mener statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der har svaret Venstre-folketingsmedlemmet Jakob Engel-Schmidt, som finder Dan Jørgensens Brugsen-stunt dybt kritisabelt.

Se også: Fødevareministeren bliver brugsuddeler i en måned

Se også: V i hårdt angreb: Du reklamerer ulovligt for Brugsen, Dan!

I svaret skriver Helle Thorning-Schmidt, at Fødevareministeriet har oplyst, at det har aftalt med Coop, at Dan Jørgesen ikke må reklamere direkte eller indirekte for bestemte produkter eller optræde i deciderede reklamer.

'Det er min opfattelse, at det ovenfor beskrevne samarbejde mellem ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri og Coop er et led i ministerens dialog med de danske supermarkeder om indretningen mv. af butikker, hvilket er et emne, som ligger inden for ministerens ressortområde. Det er på den baggrund min opfattelse, at der ikke er noget til hinder for, at ministeren deltager i samarbejdet', skriver Helle Thorning-Schmidt.

Jakob Engel-Schmidt mener imidlertid, at statsministeren svarer udenom:

- Prøv og hør! Dan Jørgensen er direkte fotograferet i et større dansk dagblad, hvor han står med en økologisk øl i hånden og roser den til skyerne. Hvis det ikke er reklame, så ved jeg ikke, hvad det er, siger Jakob Engel-Schmidt med henvisning til en artikel i Berlingske fra mandag d. 16. marts, hvor et billede af Dan Jørgensen med en Ale No. 16 fra Refsvindinge Bryggeri er akkompagneret med citatet:

'Det er jo min yndlingsøl.'

- Jeg har bedt statsministeren svare direkte på, om det ikke er reklame, når man på den måde anpriser produkter tilmed i virksomhedens uniform. Men hun svarer decideret udenom og forholder sig slet ikke til det. Så hun kan godt regne med at blive ubelejliget med et opfølgende spørgsmål, siger Jakob Engel-Schmidt til Ekstra Bladet.

Under VK-regeringen måtte flere ministre undskylde for reklamesager, herunder Lene Espersen (K), Helge Sander (V) og Henrik Høegh (V).

Dan Jørgensen ønsker ikke selv at kommentere sagen, men henviser til statsministerens opbakning.

92 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere