Annonce:
Annonce:

Ikke-vestlige kontanthjælpsmodtagere søger flere job end danske

Et Folketingssvar viser, at kontanthjælpsmodtagere med ikke-vestlig baggrund søger job mere end danskere

Annonce:
Følg Politik

Andelen af jobparate kontanthjælpsmodtagere, der rent faktisk søger job i en måned, er over en bred kam steget betydeligt siden før covid-19.

Det viser et Folketingssvar, der også viser, at jobparate kontanthjælpsmodtagere med ikke-vestlig baggrund faktisk er bedre til at søge job end modtagere med dansk baggrund.

- Jobparate kontanthjælpsmodtagere skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet og være aktivt jobsøgende, og de har pligt til løbende at registrere deres jobsøgningsaktiviteter i joblog.

- Hvis jobparate kontanthjælpsmodtagere uden rimelig grund undlader at søge job eller registrere jobsøgningsaktiviteter, som aftalt med jobcenteret, skal kommunen give en sanktion, skriver beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i et svar til Folketingets beskæftigelsesudvalg.

Annonce:

Svaret viser, at 26,7 procent af alle jobparate kontanthjælpsmodtagere i januar 2020 - altså før corona - ikke havde registreret jobsøgning i måneden.

Da beskæftigelsesindsatsen blev sat på pause under corona steg det tal til 64,5 procent i april 2020.

Tallet er dog faldet markant på et år og i juni 2021 var det 22,3 procent af alle, der ikke havde søgt et job.

Efter ønske fra Venstres medlem af Folketinget Hans Andersen er svaret opdelt i jobparate kontanthjælpsmodtagere med ikke-vestligt baggrund og jobparate kontanthjælpsmodtagere med dansk baggrund.

Svaret viser, at jobparate kontanthjælpsmodtagere med ikke-vestlig baggrund i højere grad end dem med dansk baggrund søger job.

I januar 2020 havde 27,1 procent af jobparate kontanthjælpsmodtagere med dansk baggrund ikke søgt et job. For dem med ikke-vestlig baggrund var det tal 26,7.

Og det forhold har holdt stik i hele 2021. I juni havde eksempelvis 23,1 procent af jobparate kontanthjælpsmodtagere med dansk baggrund ikke registret jobaktivitet mens tallet for dem med ikke-vestligt baggrund var 21,6.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: