Inger i ramadan-ballade: Her er hendes andre Støj-bølger

Inger Støjberg får tæsk for ramadan-opfordring, og det er langtfra første gang, hun forarger

Inger Støjberg får neget negativ opmærksomhed, men det bærer alligevel frugt, mener politisk reporter Janus Østergaard.

Inger Støjberg vil have muslimer til at holde ferie, mens de faster under ramadanen.

Budskabet, som udlændinge- og integrationsministeren har leveret i en klumme i BT, har skabt livlig debat. Ikke mindst har flere har Støjbergs kritiseret hende offentligt.

Jan E. Jørgensen. Foto: Jens Dresling Dansk politik Ramadan-oprør breder sig: Ny V-profil går mod Støjberg

Det er dog langtfra første gang, at Inger Støjberg forager. Husker du eksempelvis en omstridt biograftur? Eller hvad med en sag om hamburgerryg? For slet ikke at tale om en vis kage.

Ekstra Bladet giver dig her et overblik over nogle de af heftige støj-bølger, som ministeren tidligere har udsendt.    

Biografen
Med en Facebook-opdatering om en biograftur fik Inger Støjberg for alvor sat ild i debatten.

'Hvornår lærer I at opføre jer ordentligt', tordnede Støjberg mod en flok indvandrerdrenge, som havde siddet bag hende i biografen.

'De sparkede på stolen, talte, kommenterede og kastede med slik,' lød det fra ministeren, der kom med noget af en opsang til de unge drenge:

'I bor i Danmark, og jeg begriber simpelthen ikke, at I ikke gør jer umage for at opføre jer ordentligt. I bliver ikke til noget, hvis I fortsætter sådan.'

Hamburgerryggen
Inger Støjberg har også været ude med riven efter en børnehave i Aalborg. Årsag: Et vennepar havde ledt efter en 'mangfoldig' institution til deres datter i byen, og den pågældende børnehave havde gjort et godt indtryk - indtil personalet i børnehaven kunne fortælle, at der ikke måtte medbringes svinekød på madpakken.

Støjberg havde fortalt anekdoten under et møde i Venstres vælgerforening i Frederikshavn.

Da historien var sluppet ud, afviste børne-og familiechefen i Aalborg Kommune imidlertid, at der fandtes den slags regler, og så måtte Støjberg beklage på sin Facebook-profil.

Hamburgerryg-sagen satte i den grad gang i de sociale medier. Ikke mindst gik dette billede viralt og skabte stor morskab:

Støjberg var hurtig til at levere et kækt svar på sin Facebook-profil:

Kagen
'I dag fik jeg vedtaget stramning nummer 50 på udlændingeområdet. Det skal fejres!'

Det vakte stor debat, da Inger Støjberg lagde denne tekst og et billede, hvor hun smilende viser en kage frem, på sin Facebook-profil.

Fejringen af regeringens mange udlændingestramninger blev mødt af et hav af vrede kommentarer på de sociale medier, mens hendes partifælle Jan E. Jørgensen valgte at konstatere:

'Jeg er på kur'.

134 kommentarer
Vis kommentarer