Annonce:
Annonce:

Intern mail: Boje kom med 'abnorme' krav om penge

En mail fra Nye Borgerlige afslører hovedbestyrelsens baggrund for beslutningen om at ekskludere nyvalgte formand Lars Boje Mathiesen fra partiet

Lars Boje Mathiesen er færdig i Nye Borgerlige. Få historien kort her

Få historien kort her
Annonce:
Følg Politik

Lars Boje Mathiesen blev torsdag aften ud af det blå ekskluderet fra Nye Borgerlige af hovedbestyrelsen.

Lars Boje Mathiesen færdig i Nye Borgerlige

Og den nu fyrede formand har ifølge Nye Borgerliges organisatoriske næstformand stillet helt uhørte og 'abnorme' krav om at få overført partimidler til sin private konti.

De opsigtsvækkende påstande om den højt profilerede politiker afsløres i en mail udsendt af næstfomand Jesper Hammer 'på vegne af hovedbestyrelsen'. Ekstra Bladet er i besiddelse af mailen.

Annonce:

'Lars Boje Mathiesen har helt uhørt henvendt sig med et krav om at få overført cirka 350.000 kroner, der står på en intern underkonto i partiet, til sin egen private konto til en personlig brandingkampagne. En kampagne, som partiet ikke indgår i, og som ikke har en direkte relevans og sammenhæng med Lars Boje Mathiesens medlemskab og formandskab i Nye Borgerlige', fremgår det Jesper Hammers mail.

Artiklen fortsætter...

En del af den mail, der sent torsdag blev sendt ud fra Nye Borgerliges hovedbestyrelse.
En del af den mail, der sent torsdag blev sendt ud fra Nye Borgerliges hovedbestyrelse.
 

Derudover oplyses det, at Lars Boje Mathiesen har truet hovedbestyrelsen med, at han selv ville gå af som formand, hvis ikke pengene blev overført 'senest fredag morgen'. Bag truslen har ifølge mailen ligget oplysningen om, at Bojes exit fører til yderligere pengeproblemer for Nye Borgerlige pga. partiets folketingsgruppes ringe størrelse:

'Samtidig har Lars Boje Mathiesen oplyst, at hans udmeldelse vil koste partiet 350.000 kroner månedligt på grund af tab af støttemidler til folketingsgruppen.'

Den ellers meget Facebook-flittige politiker har ikke selv kommenteret nyheden om eksklusionen fra partiet. Og Ekstra Bladet har også forgæves forsøgt at få en kommentar fra politikeren før udgivelsen af denne historie.

Annonce:

Millionkrav
Af den opsigtsvækkende og yderst detaljerede mail, som Ekstra Bladet har fået verificeret rigtigheden af, påstås det desuden, at Lars Boje har tænkt i lavere skat ved at bede om at få overført penge til en virksomhedskonto:

'At Lars Boje Mathiesen desuden de seneste uger har afkrævet hovedbestyrelsen ogfForretningsudvalget over 2,6 millioner kroner i alt – foruden sit folketingsvederlag på over 65.000 kroner om måneden, eksklusive pension – for at forblive som formand for vores parti, har selvsagt ikke gjort os mildere stemt', skriver Jesper Hammer og fortsætter:

'En 4-årig uopsigelig kontrakt med et formandshonorar på 55.000 kroner om måneden, inklusive pension, som Lars Boje Mathiesen ville have udbetalt til sin virksomhedskonto frem for sin lønkonto for at spare penge i skat, rimer slet ikke på at være formand for Nye Borgerlige', lyder det, før Jesper Hammer konkluderer, at der er tale om 'abnorme krav'.

Profiltab
Nye Borgerlige har siden valget mistet både en lang række profiler, som har meldt sig ud af partiet efter interne stridigheder.

Annonce:

Både Mette Thiesen og Mikkel Bjørn er i folketingsgruppen skiftet til Dansk Folkeparti. Og med eksklusionen af Lars Boje har partiet nu blot tre mf'er.

Pernille Vermund trak sig i forrige måned som formand for partiet. Partiets politiske næstformand, Henriette Ergemann, trak sig derudover i sidste måned efter kritik af hendes opsigtsvækkende teorier om coronavacciner. Nye Borgerlige står derfor lige nu uden både formand og politisk næstformand.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Lars Boje Mathiesen...

I Folketinget er der stor forskel på, hvad partibosserne tjener. Ekstra Bladet kunne inden sidste valg blandt andet fortælle, hvad Lars Bojes forgænger fik for at være formand. Læs mere her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: